Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE WATERWEG-NOORD PAKT WONINGINBREKER EN LOST MEERDERE INBRAKEN OP

Datum publicatie: 25-06-2010 09:21

27145_1.jpg VLAARDINGEN/SCHIEDAM - De aanhouding van een 34-jarige Schiedammer eind mei heeft geleid tot het oplossen van meerdere woninginbraken.

Eerder dit jaar is een woning aan de Lissabonweg in Vlaardingen het doelwit van een inbreker, diverse spullen verdwijnen. Politiepersoneel stelt een nader (buurt)onderzoek in en enkele getuigen kunnen waardevolle informatie geven. Dan komt al snel een verdachte in beeld en blijkt dat deze inbraak niet los staat van andere recent gepleegde inbraken in Vlaardingen en omgeving.

Het onderzoek naar de verdachte gaat verder. Hij blijkt te verblijven in een woning in Schiedam. De politie besluit hem enkele weken na de inbraak aan te houden en doorzoekt zijn woning. Daar treffen politieagenten een groot aantal goederen aan, die te herleiden zijn naar een flink aantal andere inbraken.

Aangifte doen
Inmiddels is de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek naar de woninginbraken loopt nog steeds. Het richt zich nu met name op het vinden van aangiftes bij de gevonden goederen. Hiervan is een hobo (blaasinstrument) in een koffer het meest opvallende goed. Op dit moment zijn 18 aangiftes gevonden waarbij veel goederen horen. Helaas is dat nog niet bij alles het geval. Het is dan ook belangrijk om altijd aangifte te doen bij de politie. Niet alleen om gevonden goederen terug te vinden, maar ook om de pakkans van de daders te vergroten.

Foto's
Op de foto's zijn teruggevonden goeden te zien. Herkent u deze als uw eigendom? Neemt u dan contact op met de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844 (lokaal tarief). Vraag naar team Lissabon van de Opsporing Waterweg-Noord. Heeft u nog geen aangifte gedaan, doe dit dan alsnog.

Tips
Vooral in de zomermaanden en tijdens vakanties zijn woningen een geliefd doelwit voor inbrekers. Ramen en deuren staan vaker open wat het voor de inbreker een stuk makkelijker maakt.

De politie Rotterdam-Rijnmond doet er alles aan om woninginbrekers aan te pakken. De politie houdt tijdens zomermaanden extra toezicht, surveilleert extra op straat en spoort gericht dader(s) van woninginbraken op. Maar u speelt hier zelf ook een belangrijke rol in. Acht tips:


1. sluit ramen en deuren goed af (ook al bent u maar even weg, in de tuin of op een bovenverdieping), ook het wc-raam;
2. laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten, maar ook niet in uw jas aan de kapstok;

3. sluit binnendeuren niet af, zo voorkomt u extra schade;
4. laat geen geld, waardevolle papieren en sieraden achter in het zicht;

5. laat niet zien dat u weg bent, sluit geen overgordijnen en haal geen planten voor de ramen weg, laat een krant op
tafel liggen en schakel eventueel met een tijdschakelaar het licht aan;
6. laat de brievenbus regelmatig legen en laat de post neerleggen op een plek die niet van buitenaf zichtbaar is;

7. zet ladders en vuilcontainers weg;

8. gebruik registratiekaarten van de politie.

Bel 112 bij een heterdaad
De politie vraagt burgers alert te zijn en elke vreemde of verdachte situatie, ook al lijkt het voor iemand onbelangrijk, door te geven. De interesse van de politie gaat vooral uit naar personen die niet in de buurt thuis horen en opvallen door meer dan normale aandacht voor de woningen en/of de omgeving. Ook is het belangrijk om te weten met welke voertuigen deze mensen zich eventueel verplaatsen.

Ziet u iets verdachts? Bel dan direct 112. Realiseert u zich een verdachte situatie pas later of ontdekt u de inbraak als u thuis komt? Belt u dan 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u concrete informatie over daders of door hen gebruikte voertuigen en wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u dat doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 27145_2.jpg 27145_3.jpg