Innovatieve start-ups winnen EUR 25.000,- bij New Venture

25/06/2010 11:42

Stichting New Venture

Joop Wijn, voormalig staatssecretaris en lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, heeft donderdag 25 juni tijdens de Grande Finale van New Venture de drie meest innovatieve startende ondernemers van 2010 elk een prijs van EUR 25.000,- uitgereikt.

New Venture, een initiatief van adviesbureau McKinsey en het ministerie van Economische Zaken om innovatie en ondernemerschap in Nederland te stimuleren, organiseerde voor de twaalfde maal haar jaarlijkse businessplanwedstrijd die dit jaar een recordaantal van 170 businessplannen opleverde.

De drie hoofdprijzen van EUR 25.000,- gingen naar:

2style4you

Wie online kleding koopt komt het ongetwijfeld bekend voor: wat er op het scherm fantastisch uitziet kan in het echt tegenvallen. 2style4you geeft op basis van tien miljoen verschillende lichaamsbouwprofielen een persoonlijk online advies, zodat je alleen die kledingstukken ziet die bij je figuur passen.

NightBalance

NightBalance biedt een comfortabele en effectieve methode om mensen een gezonde slaaphouding aan te leren. Hiermee kan in veel gevallen snurken, slaapapneu en nek- en rugklachten bestreden worden.

Sorama

Sorama gaat een geluidscamera verkopen die geluidsbronnen en trillingen opspoort en in beeld brengt. De camera stelt productontwikkelaars voor het eerst in staat te zien hoe een product geluid maakt. Op basis van deze informatie kan de producent veel sneller en met minder materiaalkosten ongewenst productgeluid terugdringen.

Deelnemers uit het verleden hebben zich inmiddels in ruime mate bewezen. Een bekend voorbeeld is de Senz, een stormbestendige paraplu. Dankzij hulp uit het New Venture netwerk verkochten de bedenkers 10.000 exemplaren in de eerste negen dagen. Inmiddels is de vinding ook een succes in de VS en Azië. 2003 bracht de SunShower: de waterdichte zonnebank voor in de douche die inmiddels zijn weg heeft gevonden in onder andere de UK, Duitsland, Turkije en Rusland (waar vooral de goudkleurige variant goed verkoopt). Oud-deelnemer GreenChoice, een duurzame energiemaatschappij, levert inmiddels groene stroom aan 200.000 huishoudens.

New Venture is in 1998 opgericht door adviesbureau McKinsey en het ministerie van Economische Zaken om innovatie en ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Om dat te bereiken helpt New Venture elk jaar tientallen start ups kosteloos met het schrijven van een businessplan, het vormen van een netwerk en advies op het gebied van onder andere financiën en marketing. Stichting New Venture wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met het bedrijfsleven.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.newventure.nl