Politie Amsterdam-Amstelland

Mogelijk liquidatie voorkomen door aanhoudingen

wapens aanhouding 6 Britten Met de aanhouding van zes Britten is mogelijk een liquidatie voorkomen. De verdachten, in de leeftijd van 37 tot 62 jaar, zijn na onderzoek en ondersteuning van arrestatieteams op donderdag 10 juni aangehouden.

Automatische geweren
De aanhoudingen komen voort uit een kortstondig onderzoek naar aanleiding van een mogelijk op handen zijnde liquidatie. Uit informatie van de Britse autoriteiten bleek dat er tussen twee criminele groepen uit Liverpool een vete aan de gang is waarbij over en weer al meerdere slachtoffers zijn gevallen. Tijdens de aanhoudingen en huiszoekingen werden drie automatische geweren, een revolver, een pistool en bijbehorende munitie aangetroffen.

Onderzoek
Het kortstondige rechercheonderzoek werd gedaan door de Quick Response Unit van de dienst Regionale Recherche. Zij kregen vanwege de tijdsdruk ondersteuning van rechercheurs van het Bureau Milieucriminaliteit, Bureau Financiële en Economisch Recherche, observatieteams, hondengeleiders en arrestatieteams. Het is vooralsnog niet duidelijk wie het beoogde doelwit was.

Vanwege het risico op een gevaarlijke situatie werden alle aanhoudingen door de professionele arrestatieteams uitgevoerd. Twee verdachten werden op straat overrompeld, drie bij een zogenaamde autoprocedure en één in een woning. Twee van de aangehouden verdachten zijn vorige week maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Beiden, respectievelijk 37 en 45 jaar oud zijn in bewaring gesteld.

De rechercheurs van de QRU (Quick Response Unit) hebben de zaak verder in behandeling. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


____________________