Dura Vermeer

Haarlemmermeer - 25 juni 2010

Contract `Aansluiting A9' ondertekend

Met de ondertekening van het contract door Dura Vermeer en de provincie Noord-Holland kan het project `Aansluiting A9' van start gaan.

De `Aansluiting A9' is onderdeel van het Masterplan N201+. Het Masterplan bestaat uit zeven deelprojecten die samen de nieuwe N201 vormen. Dit project zorgt voor een snellere doorstroming van het verkeer rondom Schiphol naar de A9. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van de regio verbeterd.

Aansluiting A9
De nieuwe aansluiting op de A9 begint al bij de Fokkerweg in de gemeente Haarlemmermeer, iets ten zuiden van de Bosrandweg. Daar wordt lokaal verkeer gescheiden van het doorgaand verkeer. Het doorgaand verkeer dat richting Utrecht gaat, wordt met een fly-over parallel aan de Ringvaart over het kruispunt Bosrandweg-Brugstraat geleid. Via de Schipholdraaibrug komt het verkeer op een nieuwe oprit naar de A9. Deze nieuwe oprit loopt deels over en deels parallel aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen.

Aanpassingen t.o.v. huidige situatie
Omdat het verkeer ongehinderd naar de A9 moet kunnen, wordt een aantal wegen in de directe omgeving van de nieuwe aansluiting aangepast. Een belangrijke verandering is dat de Burgemeester Colijnweg vanaf de Schipholdraaibrug tot aan de rotonde in de Burgemeester Colijnweg eenrichtingsverkeer wordt. Lokaal verkeer van en naar Amstelveen kan gebruik gaan maken van een aangepaste route door het Amsterdamse Bos. Ook het openbaar vervoer gaat deze route gebruiken. Ook de rotonde in de Schipholdijk, ten westen van de Schipholdraaibrug verdwijnt. Hier komt een T-splitsing met een aansluiting op de Oude Schipholweg (N232) en de Nieuwemeerdijk. Via deze nieuwe T-splitsing kan het verkeer naar de bestaande opritten van de A9.