Gemeente Lingewaard


Groot onderhoud Nielant vordert

Sinds eind april wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de Nielant. Inmiddels is de eerste fase zo goed als afgerond. Dat betekent dat het wegtracé tussen rotonde Loostraat tot halverwege Texaco-tankstation voorzien is van nieuwe riolering, nieuw asfalt, middengeleiders, geaccentueerde fietspaden en aangepaste bushalteperrons. De deklaag met geluidsreducerend asfalt wordt aan het einde van het werk over de gehele Nielant in één keer aangebracht.

Tweede fase
Momenteel wordt het weggedeelte vanaf tankstation Texaco tot halverwege de Holthuizerdreef op eenzelfde wijze aangepakt. Hiervoor is het eerdergenoemde weggedeelte volledig voor alle verkeer afgesloten, met uitzondering van de lijnbussen die d.m.v. een bussluis doorgang krijgen.

Voor het overige verkeer gelden de volgende omleidingroutes:
- verkeer van en naar de Wagenweg, Sportdreef, Ot en Sienpad, Dissel, Schamel, Lemoen, Drieslag,
Zweepslag en Landslag wordt ontsloten via Wagenweg - Loostraat / Van Voorststraat > Stadswal;

- tankstation Texaco blijft bereikbaar;

- het winkelcentrum De Brink blijft altijd bereikbaar en wordt ontsloten via Wagenweg - Loostraat / Van
Voorststraat > Stadswal;

- de Holthuizerdreef is half afgesloten en blijft in beide richtingen open voor verkeer;

- verkeer van en naar Loovelden wordt eveneens ontsloten via Loostraat / Van Voorststraat en Stadswal;

- alle verkeer dat aan de zuidkant van de Zilverkamp moet zijn dient te rijden via de Stadswal en de
Loostraat / Van Voorststraat.

Fietsroute
Voor de fietsers is een speciale fietsroute uitgezet waardoor de fietsers uit 3e en 4e fase Zilverkamp op een veilige manier de basisscholen en het winkelcentrum De Brink kunnen bereiken.

In de uitvoering probeert men het ongemak voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken en uit de regelmatige gesprekken met wijkplatform, ondernemers, scholen en bewoners blijkt dat men begrip heeft voor de huidige situatie. De werkzaamheden aan de tweede fase duren tot eind juli.

Fase 3
De werkzaamheden aan fase 3 van de Nielant (Holthuizerdreef tot ir. Molsweg) worden in de hele maand augustus vakantiemaand uitgevoerd. Hiervoor worden nieuwe omleidingroutes ingesteld die tijdig bekend gemaakt zullen worden.
De werkzaamheden zijn begin september afgerond.

Aanleg HOV busbaan
Voor het realiseren van een hoogwaardig openbaar vervoer verbinding zal er een vrij liggende openbaar vervoersbaan evenwijdig aan de ir. Molsweg worden aangelegd op de Vliegerweide. De openbaar vervoer route loopt dan niet meer via de ir. Molsweg, maar loopt via de Oude Huissenseweg en Huissensestraat richting het centrum van Arnhem. Het tracé van de busbaan is in totaal ongeveer 800 meter lang en ligt voor ongeveer 700 meter op het grondgebied van de gemeente Lingewaard. De busbaan heeft een breedte van 7.60 meter.

Naast de aanleg van een vrijliggende busbaan wordt de capaciteit van de ir. Molsweg verruimt.
De ir. Molsweg krijgt van de rotonde ir. Molsweg/Nielant tot aan de aansluiting van de Pleijweg een extra rijstrook. De rotonde krijgt eveneens een extra rijstrook en wel ten behoeve van het verkeer vanuit Huissen richting Arnhem. Tevens wordt bij de rotonde een vrije rechtsaf gecreëerd voor verkeer komende vanaf de Pleijweg de Nielant op. De reconstructiewerkzaamheden zijn onlangs gestart. Het betreft in eerste instantie de noodzakelijke grondwerkzaamheden. De werkzaamheden dienen voor 1 september 2010 te zijn afgerond zodat de Rijn-Waalsprinter vanaf dat moment het openbaar vervoer tussen Nijmegen en Arnhem sterk kan verbeteren.

Wilt u blijvend op de hoogte gehouden worden van de laatste stand van zaken over de wegwerkzaamheden
dat
kan:

a. raadpleeg www.hovbusbaanhuissen.nl of
www.zilverkamp-zuid.nl;
b. kom naar de bouwkeet die staat op het terrein van tankstation Texaco.
De uitvoerder is elke woensdagmorgen van 09.00 uur tot 11.00 uur in de bouwkeet aanwezig om
belangstellenden te woord te staan.

Nielant 1e fase


1e fase

Nielant 2e fase


2e fase

Nielant aanleg busbaan

Aanleg HOV busbaan

(Geplaatst: 25 juni 2010)