Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 25-06-2010

Autokraak: verdachte aangehouden

BILTHOVEN De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 25 juni een 17-jarige verdachte uit Bilthoven aangehouden die verdacht wordt van een autokraak op de Putterlaan.

Rond 03.45 uur belde een getuige de politie met de melding dat twee mannen in een auto aan het inbreken waren. De politie was snel met twee autos ter plaatse en zagen twee mannen die voldeden aan het signalement, lopen in de richting van de Kruisbeklaan. Bij het zien van de politie gingen beide verdachten op de vlucht, waarbij zij allebei een andere route namen. De 17-jarige verdachte rende daarbij recht in de handen van twee agenten en kon worden aangehouden. In de buurt werden spullen gevonden die vermoedelijk uit de auto waren. Tegen de 17-jarige jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond bij aanrijding

ZEIST Een 35-jarige man uit Zeist raakte op donderdag 24 juni gewond toen hij in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 26-jarige Zeistenaar.

De motorrijder reed vanaf de Slotlaan in de richting van de Laan van Beek en Rooyen en wilde een scooter inhalen. Op dat moment wilde de 26-jarige automobilist een parkeerplaats verlaten en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de motorrijder vol tegen de zijkant van de auto reed. Mede doordat hij geen beschermende kleding droeg, hield de 35-jarige meerdere (snij)wonden over aan de botsing. Hij is daarvoor op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeluk.