Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.50 uur

Utrecht, 25-06-2010

Onrustig

BUNSCHOTEN De politie heeft op donderdag 24 juni na de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal moeten optreden, omdat een groep van zon 100 mensen de rotonde Rondweg-West/Blauwe Reiger bezet hield.

Rond 22.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat een grote groep mensen de rotonde bezet hield. Daarbij ontstonden gevaarlijke verkeerssituaties omdat bestuurders gingen keren. Ook werden automobilisten lastig gevallen en werd een lijnbus door mensen uit de groep hevig heen en weer geschud. Bovendien dreigden er conflicten tussen feestgangers en automobilisten, waardoor agenten een aantal keren tussenbeide moesten komen. Nadat meerdere eenheden ter plaatse waren, werd de groep gevraagd om de rotonde vrij te maken. Daar werd niet op gereageerd. Daarop werd besloten de rotonde met meer dwang vrij te maken. Ook waren hondengeleiders van de politie aanwezig. Deze hoefden niet te worden ingezet. Afgezien van wat duw- en trekwerk, verliep de ontruiming voorspoedig. Er is niemand aangehouden.

Hennepkwekerij ontmanteld

BAARN Bij een ontmanteling van een hennepkwekerij aan de Heemskerklaan, is op donderdag 24 juni omstreeks 11.00 uur een 36-jarige man aangehouden. Hij is de bewoner van het pand.

De politie ontdekte in totaal 1700 stekken en 100 volgroeide hennepplanten op de zolder van de woning en in de bijbehorende schuur. De aangetroffen stekken en volgroeide planten zullen worden vernietigd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewond bij aanrijding

BUNSCHOTEN Een 85-jarige man uit Bunschoten is op donderdag 24 juni gewond geraakt, toen hij op de fiets werd aangereden door een 35-jarige automobiliste.

De vrouw uit Bunschoten wilde met haar auto de rotonde ter hoogte van de Westsingel verlaten, maar zag de 85-jarige fietser daarbij over het hoofd. De man kwam ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Een ambulance heeft het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. De man hield aan de aanrijding blauwe plekken over en een aantal hechtingen. De politie onderzoekt de aanrijding.