Politie Utrecht

Persberichten district Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 25-06-2010

Aanrander aangehouden

AMERSFOORT - De politie heeft donderdag 24 juni een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van aanranding. Rond 16.00 uur belde een getuige naar de politie met de melding dat een man op het Achter het oude weeshuis verschillende vrouwen zou lastigvallen / aanranden. Agenten waren snel ter plaatsen en zagen twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Beiden zijn aangehouden. Al snel bleek de verdachte een 30-jarige man te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Volgens getuigen heeft de verdachte meerdere vrouwen aangerand. Tot nu toe hebben twee slachtoffers aangifte gedaan. De politie vraagt vrouwen die donderdag ook zijn aangerand of lastiggevallen door deze man zich te melden bij het politiebureau in Amersfoort of via 0900-8844.

Invordering rijbewijs

AMERSFOORT De politie heeft donderdag 24 juni het rijbewijs van een 45-jarige automobilist ingenomen. Agenten zagen de man rond 12.55 uur rijden over de Stichtse Rotonde. Vervolgens gaf hij vol gas en ging ervandoor. Agenten zijn achter de auto aangereden en constateerde een snelheid van 153 km per uur. Op dit traject is 80 km per uur toegestaan. De man uit Hoevelaken is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ongeval

AMERSFOORT Bij een aanrijding op de Nijkerkerstraat is een 51-jarige motorrijder gewond geraakt. De man uit Nijkerkerveen reed rond 17.15 uur vanuit Nijkerk in de richting van Amersfoort. Een tegemoetkomende automobilist (38 jaar uit Hooglanderveen) sloeg bij de kruising Nijkerkerstraat/ van Tuylstraat linksaf en zag hierbij de motorrijder over het hoofd. De motorrijder is met verwondingen aan zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Grote verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 24 juni van 08.45 tot 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de ANWB, douane en het team technische verkeershandhaving. In totaal zijn 43 voertuigen, voornamelijk met aanhangwagens, taxis gecontroleerd. Er zijn 39 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. niet dragen van een autogordel, profiel van de banden niet in orde, losliggende lading en niet handsfree bellen.