Gemeente Roermond

Europese subsidie voor project Energieke bedrijventerreinen

Hoe maken we industrieterreinen energiezuiniger? Bedrijventerrein Roerstreek functioneert als Pilotproject voor de provincie Limburg om hieraan een stevige impuls te geven. Er is Europese subsidie toegekend om samen met bedrijventerrein de Beitel in Parkstad en Beatrixhaven in Maastricht demonstratieprojecten te financieren.

De Provincie Limburg werkt aan een toekomst waarin we duurzaam omgaan met energie. Dit doet ze in de vorm van het Energieprogramma Limburg. Het programma schetst een ideaalbeeld voor het jaar 2020. Voor 2020 streeft de Provincie naar 20 procent duurzame energieopwekking, 20 procent energiebesparing (ten opzichte van 1990) en een CO2-reductie van 20 procent.

Watt Mooi
Dit zijn ambitieuze energiedoelstellingen, alleen te verwezenlijken door een krachtige en versnelde beweging van de bestaande naar een nieuwe energievoorziening. Dat vraagt niet alleen de inzet van de overheid, maar van alle Limburgers. Onder die Limburgers bevinden zich koplopers: zowel gemeenten en onderwijsinstellingen, als bedrijven en burgers. Watt Mooi is de aanjager voor dit proces. Watt Mooi is de naam van de campagne, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het Energieprogramma Limburg. Watt Mooi is het cement tussen alle projecten, die uiteindelijk, ieder op hun eigen manier, gaan bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van het Energieprogramma Limburg.

Energieke bedrijventerreinen Het project Energieke bedrijventerreinen is een pilot van de Provincie en van hun Energieprogramma Watt Mooi. Een werkgroep, onder andere bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemers, gemeente, provincie en parkmanagement, heeft al veel voorbereidend werk verzet en gaat nu op Roerstreek concreter aan de slag

Ondernemersontbijt

Bedrijvenvereniging Roerstreek organiseert op 30 juni aanstaande om 7:30 uur een ondernemerontbijt bij Burggolf voor alle bedrijven die geĂŻnteresseerd zijn in het project energieke Bedrijventerreinen. Wethouder Gerard IJff zal tijdens dit ondernemersontbijt aanwezig zijn om het belang van dit project voor de gemeente Roermond te onderstrepen. Alle ondernemers gevestigd op Roerstreek zijn welkom en dienen zich aan te melden door het sturen van een mail naar: waajen@pm.lwv.nl
Eerste publicatiedatum: 25-06-2010 Bijgewerkt: 25-06-2010