Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Trouw lanceert overzichtskaart met problemen ov-chipkaart Dagblad Trouw krijgt een groot aantal reacties binnen op het artikel waarin ROVER scherpe kritiek levert op de ov-chipkaart, vele reizigers melden problemen die zij met de chipkaart hebben gehad. Om deze reden heeft het dagblad besloten bij Trouw in de Buurt een kaart te maken waarop iedereen storingen, technische fouten en nadelen zoals extra hoge reiskosten bekend kan maken. Op de kaart kunnen problemen worden geplaatst op de plek waar die problemen zich voordoen. Reizigers kunnen elkaar zo waarschuwen en reizigers kunnen vooraf even kijken of ze rekening moeten houden met niet functionerende poortjes of in- en uitcheckpaaltjes.

Weet u bijvoorbeeld van een bushalte die door het ov-chipsysteem niet goed wordt herkend, waardoor u wordt afgerekend op bijvoorbeeld een volgende halte en dus teveel betaalt? Of weet u van poortjes/paaltjes die niet functioneren, zodat u niet kunt uitchecken waar dat zou moeten? En hebt u ontdekt dat u voor een reis met de ov-chipkaart 40 of zelf 50 procent meer betaalt dan met een strippenkaart? Zet uw ervaringen dan op deze ovchipkaart-kaart van Trouw in de Buurt.

Hoe werkt het?
Beweeg met de muis over de kaart van Nederland om plaatselijke problemen te lezen. Wanneer één van de "probleemplaatsen" is aangeklikt verschijnt boven de reacties de mogelijkheid om zelf een probleem toe te voegen. Of gebruik de directe link voor plaatsen: http://indebuurt.trouw.nl/plaats_bericht_ovchipkaart.html. Dit probleem mag met een andere plaats dan de geselecteerde verband houden, de locatie kan tijden shet plaatsen worden ingevuld. De reactie wordt eerst door de redactie van Trouw goedgekeurd waardoor het enige tijd kan duren voordat hij zichtbaar is.

De kaart is te vinden op http://indebuurt.trouw.nl/ovchipkaart.html Pagina geplaatst: 25 juni 2010