Milieudienst Rijnmond

Stankcode 2 teruggebracht naar stankcode 1

25.06.2010 11:00
Communicatie en meldkamer DCMR, telefoon 010 473 33 33

De DCMR Milieudienst Rijnmond heeft stankcode 2 teruggebracht naar stankcode 1. Afgelopen morgen zijn geen stankmeldingen binnengekomen en de windrichting verandert van veranderlijk naar oost en is in snelheid iets toegenomen. Hierdoor zullen bewoners minder stankoverlast ondervinden van de werkzaamheden van de industrie.

Terug naar normale beladingssnelheid

Concreet betekent het afschalen naar code 1 dat bedrijven weer met de normale snelheid producten mogen overladen. Bij stankcode 2 moeten bedrijven de beladingssnelheid terugbrengen naar vijftig procent.

Redenen instellen stankcodes

Klachten van bewoners, de waarden op het luchtmeetnet van de DCMR, de weersverwachting zijn de belangrijkste criteria waarop de DCMR een stankcode instelt. Ook onderzoekt de uitrukdienst van de meldkamer van de DCMR de situatie in het industriegebied. Zodra de weerssituatie verbetert, de DCMR geen klachten meer ontvangt en de waarden op het meetnet lager zijn dan de waarden waarop de stankcode wordt ingesteld, wordt de stankcode afgeschaald of ingetrokken.

Stankcode 1 tot nader orde van kracht

Zolang het warme, relatief windstille weer aanhoudt, blijft stankcode 1 van kracht. Bewoners kunnen de luchtkwaliteit doorlopend bekijken op het luchtmeetnet van de DCMR.

Eerdere berichtgeving