Watersportverbond - KNWV

Eerste Jeugd NK Kiteboard succesvol en sfeervol

vrijdag 25 juni 2010

In het Friese Mirns is op 19 en 20 juni het eerste Yogho!Yogho! NK Kiteboarden voor junioren tot en met 15 jaar gehouden. De eerste, officiële Nederlands Kampioen kitesurfen bij de junioren werd Steyn Muller.

Podium NK Kite voor de Jeugd Nadat op het reguliere NK Kiteboarden ook veel jeugd meedeed afgelopen jaar hebben de NVWK (Nederlandse
Vereniging van Wedstrijdkitesurfers) en Exventure Sports & Events dit jaar voor de junioren een eigen kampioenschap georganiseerd.

De wind was in eerste instantie vlagerig, maar werd al snel harder en constanter waardoor zich een mooie wedstrijd ontspon.

Uit het hele land waren de kitesurfers naar Mirns aan het Friese IJsselmeer gekomen. Er was bewust voor een binnenwaterlocatie gekozen om ook de jongere kiters, zonder ervaring op zee, mee te kunnen laten doen.

Ook voor de skippersmeeting werd uitgebreid de tijd genomen. Er kon beide dagen gestart worden vanaf 10.00 uur, maar beide dagen bleek de wind net na het middaguur op de reglementair vereiste sterkte.

Beide dagen kon een eliminatie gevaren worden, wat betekent dat er eigenlijk over twee dagen twee finales gevaren zijn. Deze twee finales opgeteld leveren dan uiteindelijk de overall winnaar.

Zo kunnen deelnemers die in de eerste eliminatie door een klein foutje afvallen zich via de dubbele eliminatie terugvechten in het tournooi. Steyn Muller was dus de sterkste over die twee dagen, tweede werd Jasper de Kloet, derde eindigde Thodd Scholte.
Â
Kijk voor informatie op www.nkjuniorkite.nl.