Politie Rotterdam Rijnmond

AANTAL ZAKEN LLOYDKWARTIER OP

SPECIAAL POLITIETEAM LOST AANTAL ZAKEN LLOYDKWARTIER OP

Datum publicatie: 25-06-2010 12:55

ROTTERDAM-WEST - Het speciale politieteam dat werd opgezet om de overlast in en rond het Lloydkwartier terug te dringen heeft resultaten geboekt. Binnen twee maanden werden 13 verdachten aangehouden en daarmee zijn in ieder geval acht zaken opgelost.

In de wijk Schiemond, met name in het Lloydkwartier, zorgde een groep jongens in de leeftijd van 9- tot 15-jaar langere tijd voor overlast. De overlast bestond onder meer uit bedreigingen, vandalisme en diefstal, maar ook aanrandingen en openlijk geweld.

In april werd een speciaal politieteam opgericht, bestaande uit rechercheurs en leden van het wijkteam Delfshaven-Schiemond. Het team verrichtte begin mei de eerste aanhoudingen. Twee jongens, 14 en 15 jaar oud en woonachtig in de wijk Delfshaven-Schiemond, werden aangehouden op verdenking van aanranding.

In de maanden erna werden nog elf verdachten aangehouden. Al deze verdachten zijn tussen de 9 en 14 jaar oud en wonen voornamelijk in de wijk Delfshaven-Schiemond Met de aanhoudingen zijn in ieder geval de volgende zaken opgelost: vier aanrandingen, een poging beroving, een bedreiging en twee openlijke geweldplegingen. Sommige van de verdachten werden voor een tweede maal aangehouden. Omdat ze zich opnieuw schuldig maakten aan strafbare feiten, of vanwege hun betrokkenheid bij meerdere zaken.

Het wijkteam Delfshaven-Schiemond blijft de jongeren nauwlettend in de gaten houden.