GroenLinks Rotterdam


Rik Grashoff plant boom op 'Rik Grashoffje'

De voormalige Rotterdamse wethouder Rik Grashoff (GroenLinks) heeft vrijdag een boom geplant op de Joost Banckertsplaats, in het centrum van Rotterdam. Het plantsoen is deze dag omgedoopt tot het `Rik Grashoffje'.

Het kleine plantsoen maakt deel uit van de Lijnbaanhoven. Rik Grashoff was tot en met 26 mei wethouder in Rotterdam en heeft zich samen met de bewoners sterk gemaakt voor behoud van dit wooncomplex uit de wederopbouwperiode.

De Lijnbaanhoven bestaan uit vier flats die haaks op elkaar staan rond twee groene openbare stadstuinen. De flats zijn een typisch voorbeeld van het Nieuwe Bouwen en hebben veel navolging gekregen. De eigenaar wilde aanvankelijk de flats slopen. Dankzij de inzet van cultuurwethouder Rik Grashoff is vervolgens de monumentenstatus aangevraagd en blijven de gebouwen staan.

De boom die Grashoff vrijdag officieel heeft geplant is een afscheidscadeau van de gemeente Rotterdam aan de GroenLinks-wethouder. `Een heel toepasselijk cadeau voor iemand die zich met hart en ziel heeft ingezet voor het groener en leuker maken van Rotterdam', zegt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. 'Zijn nalatenschap voor Rotterdam is enorm. Zo leerden dankzij Rik ruim 20.000 inburgeraars Nederlands spreken, zo genoten dankzij Rik ruim 100.000 jongeren van een bruisend Jongerenjaar en zo worden dankzij Rik binnenkort ruim