Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 25 juni

Alkmaar, 25-06-2010 o 13.00 uur

Aanrijding met letsel

Den Burg, donderdag 24 juni

Op donderdagmiddag raakten drie personen gewond bij een aanrijding op de kruising Pontweg-Zuidhaffel in Den Burg. Een 26-jarige man uit Den Hoorn reed omstreeks 13.05 uur in een bestelauto over de Zuidhaffel. Op de kruising zag hij een personenauto over het hoofd die vanaf de boot over de Pontweg aan kwam rijden. De bestelbus botste tegen de achterzijde van de personenauto. De 68-jarige uit Arnhem afkomstige bestuurster raakte de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg over de kop en kwam in een naast de weg gelegen greppel tot stilstand. De bestuurster raakte gewond. Ook twee inzittenden, een man en een vrouw, beiden 76-jaar en afkomstig uit Arnhem raakten gewond. De drie gewonden werden per ambulance overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder en het Medisch Centrum Alkmaar.

Helm niet goed vast: hersenschudding

Ursem, donderdag 24 juni

Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur raakte een 17-jarige jongen uit Winkel gewond bij een verkeersongeval op de Noorderdijkweg in Ursem. De jongen reed op een bromfiets. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 68-jarige man. De man sloeg linksaf naar de Ammerdorffseweg en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer een hersenschudding opliep. De jongen had wel een helm gedragen, maar deze vermoedelijk niet goed vastgemaakt. Bij de aanrijding was de helm afgevlogen. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De bromfiets wordt prijstechnisch onderzocht. Hierbij wordt gekeken of de verlichting goed werkte en of de brommer opgevoerd was.

Busje over de kop

Andijk, vrijdag 25 juni

Op vrijdagmorgen vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Dijkweg in Andijk. Omstreeks 05.10 uur reed een 24-jarige Pool in een bestelbus langs de Dijkweg. Bij een wegversmalling raakte hij met zijn wielen in de berm. Bij het terugsturen schoot de bus de rijbaan over, botste tegen een hek en reed aan de linkerzijde de dijk op. Hierbij sloeg de bus over de kop. De bestuurder en twee inzittenden raakten hierbij gewond.

Politie vordert rijbewijs in

Wieringermeer, donderdag 24 juni

Te hoge snelheid is een van de grootste oorzaken van verkeersongevallen. Daarom controleert de politie dagelijks. Niet alleen op grote doorgaande wegen, maar ook binnen bebouwde kommen. Tijdens een controle op de A7 met een onopvallende politie auto, werd de bestuurder van een personenauto geklokt op een snelheid van 192 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 120 km per uur.

Omdat de 44-jarige uit Marrum (Frl) afkomstige bestuurder meet dan 50 km te hard reed, kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Verkeersregelaar op de bon

Alkmaar, donderdag 24 juni

De politie bekeurde op donderdagavond omstreeks 21.45 uur een 34-jarige man uit Oudkarspel die op de Friesebrug in Alkmaar het verkeer stond te regelen. De man had gezien dat het verkeerslicht op knipperen stond. Hij vond het zijn taak om het verkeer vervolgens in goede banen te leiden. De verkeerde sterk onder invloed van alcohol. Hij kreeg een bekeuring wegens openbare dronkenschap.

Tuinhuisje brand af

Heiloo, vrijdag 25 juni

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.00 uur werden bewoners van een pand aan de Oosterzijweg in Heiloo wakker van geluid in hun tuin. In de tuin bleken een schuur en een tuinhuisje in brand te staan. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De brandsoorzaak is (nog) niet duidelijk.

Wapen in beslag genomen

De Cocksdorp, vrijdag 25 juni

Omstreeks 00.35 uur zag de politie twee autos het Krimbos aan de Krimweg in De Cocksdorp inrijden. Bij controle bleek een van de bestuurders in het bezit te zijn van een gasdrukpistool dat hij voor direct gebruik voorhanden had. Het wapen werd in beslag genomen. Tegen de 22-jarige inwoner van De Cocksdorp wordt proces-verbaal opgemaakt.