Politie Haaglanden

Extra persbericht 25 juni woningoverval

Haaglanden, 25-06-2010

Gewelddadige overval opgelost
Den Haag - Politie Haaglanden hield woensdag 23 juni zes verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige beroving van een destijds 59-jarige medewerker van het Europees Octrooibureau in Rijswijk. De man werd in juni 2007 in zijn woning in Den Haag bijna twee dagen gegijzeld en tegen zijn wil en met geweld en dreiging met geweld in zijn woning vastgehouden. Daarbij werd de man gedwongen om zijn bankpas en bijbehorende pincode af te geven. . Met deze pinpas en de verkregen pincode hebben de verdachten geprobeerd grote geldbedragen op te nemen dan wel via internet bankieren geld van het slachtoffer over te boeken naar een rekening van één van de verdachten.

Bureau Regionale Recherche (BRR) startte begin dit jaar het onderzoek opnieuw op om alsnog te proberen de verdachten van deze zaak op te sporen en aan te kunnen houden.
Na een analyse van de onderzoeksgegevens uit 2007 en verder rechercheonderzoek kon met samenwerking van meerdere disciplines van de politie woensdag 23 juni tot aanhouding worden overgegaan.

Agenten hielden in Den Haag, Alkmaar, Hoorn, Amsterdam en Heerhugowaard zes verdachten in de leeftijd van 27 tot en met 56 jaar aan op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. De verdachten worden vrijdag 25 juni ter toetsing voorgeleid bij de rechter-commissaris.