Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 25 juni 2010

Karel van der Toorn en Paul Doop herbenoemd tot voorzitter en vice-voorzitter College van Bestuur UvA en HvA

Gepubliceerd op 25 juni 2010
Paul Doop en Karel van der Toorn
drs. Paul Doop en dr. Karel van der Toorn

De Raden van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben dr. Karel van der Toorn per 1 september herbenoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de UvA. Drs. Paul Doop is herbenoemd tot lid en vice-voorzitter van het College van Bestuur. Beide herbenoemingen zijn voor een periode van vier jaar.

De Raden van Toezicht hebben met waardering gevolgd hoe Van der Toorn en Doop hun leiderschapsrol in zowel de UvA als de HvA hebben vormgegeven. Prof. dr. Niek Urbanus, voorzitter van de Raden van Toezicht: `De bestuurlijke agenda voor de komende periode zal, gelet op de dynamiek en ambitie van beide instellingen, wederom veel vergen van Van der Toorns en Doops creativiteit, deskundigheid, communicatievaardigheid en doorzettingsvermogen, terwijl de maatschappij en de politiek terecht veel van beide organisaties en hun samenwerking verwachten. Het zal zaak zijn om goede voortgang te boeken met inachtneming van de menselijke maat.' De Raden van Toezicht zijn verheugd dat Van der Toorn en Doop hebben ingestemd met een nieuwe bestuursperiode en zullen het CvB daarin waar nodig en gewenst terzijde staan.

Over Karel van der Toorn

Karel van der Toorn (1956) is vanaf 1998 verbonden aan de UvA als hoogleraar Godsdiensten van de Oudheid. Tussen 1998 en 2003 was hij tevens decaan van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA. Van der Toorn werd per september 2006 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de HvA.

Over Paul Doop

Paul Doop was van 1999 tot en met 2005 partner bij Deloitte. Voor die tijd was hij onder meer directeur/bestuurder van ICS Adviseurs, directeur bij Uitzendbureau Start, en vervulde hij directiefuncties op het gebied van financiën en vastgoed bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf oktober 2006 is Doop vice-voorzitter en lid van het College van Bestuur van de UvA en de HvA. Bron: UvA Persvoorlichting