Senternovem

25-06-2010 |

Gehonoreerde projecten EOS LT tender 9 en 10 bekend

Dertien projecten zijn gehonoreerd in de 9e en 10e tender subsidieregeling EOS: Lange Termijn

Voor de 9e LT ECN-consortia tender was een subsidiebudget van 4 miljoen Euro beschikbaar en voor de 10e LT overige tender was het budget 8,5 miljoen Euro beschikbaar.

9e tender
Voor de 9e LT ECN-consortia tender was een subsidiebudget van 4 miljoen Euro beschikbaar en voor de 10e LT overige tender was het budget 8,5 miljoen Euro beschikbaar. Er zijn een aantal interessante projecten gehonoreerd op het gebied van de aandachtsgebieden groene grondstoffen, gebouwde omgeving, nieuw gas, duurzame elektriciteitsvoorziening, carbon capture en storage, kas als energiebron en ketenefficiƫncy. Op dit moment ligt er nog een verzoek bij Ministerie van Economische Zaken voor extra bijpublicatie voor de 10e tender. De kwaliteit van de ingediende voorstellen in deze tender is hoog. Er zijn veel zeer interessante voorstellen binnen gekomen. Begin juli hopen we meer duidelijkheid te hebben of er extra budget komt. Hierdoor kunnen misschien nog enkele projecten aan de lijst worden toegevoegd. Indieners van deze projecten zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.

10e tender
De 10e tender `EOS: Lange Termijn' sloot op 4 maart 2010. Er werden 51 voorstellen ingediend waarvan 47 voorstellen gerankt worden door de adviescommissie.

In de bijlagen kunt u zien welke projecten positief beschikt zijn.

Zie het origineel