Projectorganisatie Maasvlakte 2


Havenbedrijf start
rondritten op nieuw land

25-06-2010

Vandaag start het Havenbedrijf Rotterdam met rondritten op het nieuwe land van Maasvlakte 2. FutureLand Express brengt bezoekers van FutureLand dagelijks naar het nieuwste stukje Nederland in wording.

Maasvlakte 2 bestaat uit veel zand, maar is nu vooral ook werk in uitvoering. Vanuit de Express kunnen bezoekers vanaf het werkterrein zien hoe Nederland groeit.
Scheepvaart en Transport College maakt eerste rit Studenten van de waterbouwopleiding van het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam mochten vandaag als eerste een kijkje nemen op de plek waar hun vakgenoten nu het goede voorbeeld geven.

FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, staat op de grens van de huidige Maasvlakte. Zien, doen en ervaren, dat is wat in FutureLand centraal staat. Op een oppervlakte van 1.800 vierkante meter kunnen jong en oud zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven en alle aspecten die bij dit imposante project komen kijken. Vanaf vandaag kunnen bezoekers ook het werkterrein van dichtbij bekijken door aan boord te stappen van FutureLand Express. Een voorlichter legt onderweg uit waar aannemer PUMA mee bezig is.

100.000 bezoekers
FutureLand is open sinds mei 2009 en heeft in ongeveer een jaar tijd 100.000 bezoekers ontvangen. "We zijn natuurlijk enorm trots op het succes van FutureLand," zegt Ronald Paul, directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2 van het Havenbedrijf Rotterdam. "Het is geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling voor ons project is. Met rondritten op het nieuwe land willen het nog een stukje dichter bij de mensen brengen. We merken dat de belangstelling hiervoor groot is."

Eerste klas waterbouwers
Een groep eerstejaars studenten van het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam kreeg vandaag de eer om als eerste een ritje te maken in de FutureLand Express. Zij volgen de opleiding waterbouw om straks bijvoorbeeld op een sleephopperzuiger te gaan werken. Op het nieuwe land van Maasvlakte 2 kunnen zij van dichtbij bekijken hoe hun vakgenoten te werk gaan. De studenten waren erg onder de indruk, vooral van de omvang van het nieuwe land: "Het is wel gaaf om alles van dichtbij te zien. Nu zie je pas hoe groot het allemaal is."

Zelf beleven
Wie nieuwsgierig is naar FutureLand en FutureLand Express kan zelf een kijkje komen nemen. Het interactieve informatiecentrum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 en op zondag van 11.00 tot 17.00. De toegang voor individuele bezoekers is gratis. FutureLand Express rijdt op dagen dat FutureLand open is om 13.30 uur. Een rit duurt maximaal 1,5 uur en kost EUR 5,- per persoon. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, dus reserveren wordt aangeraden. Kaartjes kunnen tot uiterlijk een half uur van tevoren afgehaald worden bij de balie van FutureLand. Een half uur voor vertrek worden niet afgehaalde reserveringen vrijgegeven. FutureLand organiseert ook regelmatig activiteiten en exposities. Kijk op www.futureland.nl voor reserveringen en meer informatie en het actuele programma.