Gemeente Hulst

Tegenvaller van 1 miljoen voor Hulst

Tegenvaller van 1 miljoen voor Hulst

UIt de junicirculaire blijken flinke negatieve gevolgen voor de gemeente Hulst.

De voorjaarsnota 2010 gaf aan dat de gemeente Hulst momenteel nog financieel op koers ligt. Het perspectief voor de toekomst was echter dat Hulst voor 2011 - naast de reeds aangekondigde maatregelen van 360.000 euro - nog 390.000 euro extra moet bezuinigingen om een sluitende begroting 2011 voor te kunnen leggen. Uit de junicirculaire blijkt nu dat daar nog een flinke schep bovenop moet.

Deze circulaire van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft voor de gemeente Hulst behoorlijk negatieve gevolgen. Er is sprake van een korting uit het Gemeentefonds van circa
1 miljoen euro. Bijna de helft hiervan is een gevolg van de landelijke korting op het WMO-budget van 200 miljoen euro.

Dit alles heeft het gemeentebestuur onaangenaam verrast. Het houdt in dat er versneld aan de slag moet worden gegaan met het plan de campagne dat voor 2012 was voorzien. Om de begroting 2011 sluitend te krijgen, moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt. Om daar naar toe te werken, wordt een werkgroep gevormd. Op dit alles zit een behoorlijke tijdsdruk. In principe moet begin oktober 2010 duidelijk zijn, welke maatregelen moeten worden genomen.

Het presidium van de gemeenteraad bespreekt op woensdag 30 juni 2010 de verdere aanpak. Deze vergadering vangt aan om 19.00 uur in de commissiekamer van het stadhuis en is openbaar.