Gemeente Enschede

SURF congres eindigt met positieve uitkomst

Het SURF (Sustainable Urban Fringes) congres heeft voor de dertien partners uit vijf verschillende landen geleid tot een positieve uitkomst. Voor de gemeente heeft het, naast de ondertekening voor de toekomstige ontwikkelingen rondom stadsranden, ook geresulteerd in een adviseringsopdracht richting gemeente Hamburg. Algemeen is afgesproken dat de partners elkaar adviseren over ontwikkelingen van de stadsranden.

Vanuit verschillende Europese steden en regio's kwamen deelnemers op 24 en 25 juni in Eden Hotel De Broeierd samen voor het Europees SURF-congres. Het SURF project is een drie jaar durend Europees project waarin de waarden van stadsranden op het gebied van gezondheid, rijkdom en welzijn centraal staan. Tijdens het congres hebben de partners het akkoord ondertekend waarmee zij hun toewijding bevestigen voor de toekomstige ontwikkelingen rondom deze stadsranden. Voor Enschede ondertekende wethouder Van Agteren het akkoord.

Partners binnen het SURF project
Groot-Brittannië - Gemeente Aberdeen, Leeds Metropolitan Universiteit, Gemeente Bradford, Gemeente Norfolk; Nederland - Gemeente Enschede, Hogeschool Saxion, Gemeente Almelo, Gemeente Hengelo; België - Gemeente Antwerpen, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie West-Vlaanderen; Duitsland - Gemeente Hamburg; Zweden - Gemeente Härryda

surf-groep_leden.jpg