Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 25-06-2010

Scholier aangehouden na diefstal portemonnee

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag om 10.15 uur een 12-jarige jongen uit Roosendaal aan voor diefstal. De diefstal zou hebben plaatsgevonden in een leslokaal van een school in de wijk Bovendonk. Een lerares bemerkte tijdens de les dat haar portemonnee uit haar tas was
weggenomen. Bij controle bleek de jongen de portemonnee in zijn bezit te hebben. Hij werd overgedragen aan de politie. De leerling werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij uiteindelijk toegaf de portemonnee te hebben weggenomen. Hij ontkende echter er geld uit te hebben gehaald. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld. De politie maakt dossier op.

Jongeman houdt dief van zijn snorfiets aan

BERGEN OP ZOOM: De 17-jarige eigenaar van een snorfiets ontdekte donderdag even na 22.00 uur dat zijn voertuig was gestolen vanaf de Noordsingel, waar hij hem aan het einde van de middag had gestald. De jongen ging terug naar zijn werk, waar hij juist vandaan kwam en zijn baas stelde voor in de omgeving te gaan uitkijken naar de snorfiets. De twee gingen met de auto op zoek en zagen twee jongens op de snorfiets rijden op de Noordsingel. Op de kruising tussen de Stulemeijerlaan en de rijtuigweg reed de automobilist de snorfiets klem. De twee
opzittenden sprongen van de brommer af en een ging er te voet vandoor. De andere, een 20-jarige Roosendaler, werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De andere jongen bleek de 15-jarige broer van de verdachte te zijn. De politie hield ook hem aan. De twee zijn
ingesloten voor verhoor en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Inbrekers plegen ramkraak

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag meldde de alarmcentrale om 03.15 uur een inbraak bij een winkel aan het Zonneplein. Bij aankomst troffen agenten een auto aan, die midden in de winkel stond. De daders waren dwars door de toegangsdeuren naar binnen gereden, hadden goederen uit de winkel weggenomen en waren vervolgens vertrokken zonder de auto weer mee te nemen. Omdat men gezien de omstandigheden bang was voor eventueel brandgevaar, kwam de brandweer om het voertuig te controleren op brandgevaar en onklaar te maken. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld, waaronder een buurtonderzoek.

Fietster aangerand

ROOSENDAAL: Een 25-jarige Roosendaalse meldde vrijdag rond 00.30 uur dat ze ongeveer 15 minuten daarvoor was aangerand op de Vrouwenhoflaan. De vrouw was op de fiets op weg naar huis, toen een onbekende man achter haar aan fietste en probeerde haar bij haar borsten te pakken. De vrouw kon de man wegduwen en snel doorfietsen. Zedenrechercheurs zullen aangifte van de vrouw opnemen.

Fietsen weggenomen bij inbraak

WOUW: In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een winkel aan de Molenstraat. De daders vernielden een ruit en namen meerdere fietsen weg. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Vermiste man dood aangetroffen in water

ROOSENDAAL: De politie kreeg vrijdagmiddag melding van een vermissing. Familieleden van een 69-jarige man uit Roosendaal meldden dat de man in verwarde toestand de woning had verlaten. De man was op de fiets vertrokken rond het middaguur en de familie maakte zich zorgen. De politie verzond direct een SMS-Alert met een signalement van de man. Politieagenten gingen in de omgeving op zoek naar de vermiste fietser. Een motoragent trof zijn fiets aan bij het water aan de Oostelijke Havendijk. Omdat het vermoeden rees dat de man te water was geraakt kwamen twee duikteams van de brandweer om in het water naar de man te zoeken. Rond 14.15 uur werd de Roosendaler in het water aangetroffen. Hij was overleden. Het lichaam van de man is overgebracht naar het mortuarium in Breda voor een schouw. Hier zal moeten worden vastgesteld waar de man aan is overleden.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-06-2010 16:35 | © Regio Midden en West Brabant |