Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-06-2010

Man aangehouden voor roekeloos rijden na achtervolging en aanrijding

BREDA: Vrijdag gebeurde er rond 04.00 uur een ongeval op de kruising tussen de Haagweg en de Oranjeboomstraat. Een 29-jarige betrokken automobilist uit Tilburg werd door de politie op de Rijksweg A16 gezien, toen hij met een snelheid van meer dan 200 km/u reed. De man kreeg een stopteken, maar voldeed hier niet aan, waarna een
achtervolging ontstond. De automobilist nam de afslag Breda-Noord en reed Breda in. Hier verloor de politie korte tijd uit het oog. Toen bleek dat de bestuurder over de Dijklaan in de richting van de Haagweg was gereden. Op de kruising met de Oranjeboomstraat reed de bestuurder een taxi aan die vanuit de richting van de Ettensebaan. De 41-jarige bestuurder van de taxi had na de aanrijding last van zijn been, heup en schouder en is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.
De 29-jarige Tilburger is aangehouden voor roekeloos rijden. Hij bleek in een gestolen auto met een vals kenteken te rijden. Het voertuig was enkele dagen geleden gestolen vanaf de Grote Spie.
Technisch rechercheurs hebben op de plaats van het ongeval een sporenonderzoek uitgevoerd. De voertuigen zijn weggetakeld.

Drie aanhoudingen tijdens drukke uitgaansnacht

BREDA: Het was erg druk in het centrum in de nacht van donderdag op vrijdag. De politie hield drie personen aan. Om 00.45 uur kwam er een melding binnen van een beroving in de Lange Brugstraat. Een 19-jarige vrouw uit Breda was door een groepje jongemannen beroofd van haar tas. De mannen zouden de vrouw en een vriendin van haar vervelend hebben aangesproken en er vervolgens met haar tas vandoor zijn gegaan. Omdat de gedupeerde van Bulgaarse afkomst is moet haar aangifte met behulp van een tolk worden opgenomen.
Om 02.10 uur werd een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor vernieling in de Visserstraat. De man had met opzet water naar medewerkers van een horecagelegenheid gegooid. Dit was op een
geluidsapparatuur gekomen, waardoor de apparatuur kapot ging en er kortsluiting ontstond. Portiers hielden de man aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
Rond 02.15 uur hield de politie een 21-jarige man uit Sint Willebrord aan voor mishandeling van een 19-jarige man uit Oosterhout. De man zou het slachtoffer een klap in het gezicht hebben gegeven in de Lange Brugstraat. Hij hield hieraan verwondingen in het gezicht over. Van hem is aangifte opgenomen.
Om 03.15 uur hield de politie een 35-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid op de Havermarkt een 33-jarige man uit Westerloo in het gezicht te hebben geslagen. De man hield hieraan een wond in zijn gezicht over. Hij is naar de eerste hulp gegaan voor verzorging. De politie heeft aangifte opgenomen van de man. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat hij sloeg uit reactie op een elleboogstoot die hij kreeg.
Er werd 1 bekeuring uitgeschreven voor wildplassen.

Man aangehouden voor mishandeling

BREDA: De politie zag vrijdag rond 00.30 uur een opstootje in de Adriaan van Bergenstraat. Een 21-jarige Bredanaar bleek op zijn gezicht te zijn geslagen door een voor hem onbekende man. De aangever
verklaarde tegenover de politie dat er geen aanleiding was voor de mishandeling en dat de klap uit het niets kwam. Op aanwijzen van de gedupeerde en getuigen werd een 21-jarige Bredanaar aangehouden. Hij verklaarde ruzie te hebben gekregen met de groep omdat ze overlast veroorzaakten voor de omgeving. Hij zou hierbij klappen hebben gekregen en terug hebben geslagen.
Na verhoor is de man vrijdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachte van bedreiging aan

BREDA: De politie hield donderdagavond een 49-jarige man uit Breda aan in zijn woning. De man zou een medewerkster van een zorginstelling aan de Verlengde Poolseweg donderdagochtend ernstig hebben bedreigd, toen ze bij hem op huisbezoek ging. Een collega van de vrouw was getuige van de bedreiging, die gericht was tegen de organisatie. De vrouw deed hiervan aangifte en van de getuige werd een verklaring opgenomen. De verdachte verklaarde dat hij niet van plan was zijn bedreiging ook daadwerkelijk uit te voeren. Hij zou gefrustreerd zijn door de handelswijze van de instelling. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt verkeerscontrole

ETTEN-LEUR: De politie hield donderdag tussen 14.30 uur en 18.00 uur een verkeerscontrole in de wijk Grauwe Polder. Er werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 102 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Ook zijn er 9 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel en 1 voor het niet tonen van een rijbewijs.

Man loopt verwondingen op bij steekincident

BREDA: De politie kreeg donderdag rond 13.00 uur melding dat er een man bij de acute hulp binnen was gebracht met snijverwondingen. In het ziekenhuis aan de Molengracht spraken agenten het slachtoffer. Hij vertelde dat hij van winkelcentrum Hoge Vught naar het Brabantplein op weg was, toen hij werd benaderd door een man op een bromfiets. De Bredanaar dacht dat de man iets wilde vragen, maar de onbekende bleek een mes in zijn hand te hebben waarmee hij stekende bewegingen maakte naar de Bredanaar. Hij hield hieraan snijverwondingen over op zijn lichaam en arm. Deze moesten worden gehecht. Het slachtoffer ging zelf te voet naar het ziekenhuis. Volgens het slachtoffer was er geen aanleiding voor het steekincident. Van hem is aangifte opgenomen.

Volgende week in Bureau Brabant

Breda
Bij de aanhouding op 6 april 2010 van een verdachte in Breda werden een groot aantal sieraden aangetroffen. Een aantal hiervan zijn afkomstig van inbraken in woningen.
De politie wil graag de rechtmatige eigenaren achterhalen.

Hennep
De politie geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).Op de meest vreemde plaatsen kunnen hennepkwekerijen voorkomen. Niet alleen de locaties zijn heel divers, maar ook de grootte van zo'n kwekerij kan erg verschillen.
Bij het opruimen van een kwekerij wordt niet alleen de hennep
vernietigd maar ook alles wat gebruikt wordt om hennep te maken en/of telen.
Wat kunnen de gevolgen zijn voor de verdachte? In deze uitzending laten we u meekijken bij een ontruiming met de regiopolitie Midden - en West
- Brabant.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 28 juni 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 29 juni 2010 om 16.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-06-2010 16:36 | © Regio Midden en West Brabant |