Politie Rotterdam Rijnmond

VERDACHTEN POGING BEROVING

POLITIE ARRESTEERT DRIE VERDACHTEN POGING BEROVING

Datum publicatie: 25-06-2010 16:30

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdagmiddag drie verdachten gearresteerd van een poging beroving op de Huniadijk. De hulp van ondernemers, een getuige en camerabeelden hebben een erg belangrijke bijdrage geleverd.

Donderdagmiddag werd een oudere vrouw in de hal van een flat aangesproken door een man en een vrouw. Het tweetal legde een landkaart over de rollator van de Rotterdamse en stelde vragen over Amsterdam.

Intussen zag het slachtoffer dat de man zijn hand onder de kaart had en de portemonnee uit haar tas wilde pakken. Op het moment dat de vrouw hier wat over zei, ging het stel weg en laat de portemonnee vallen.

De politie ging na de melding direct naar de vrouw toe. Een plastic tasje dat in de handtas was achtergebleven, gaf direct een goed aanknopingspunt voor nader onderzoek. Na onderzoek van het wijkteam bleek het tasje afkomstig uit een boekwinkel in winkelcentrum Keizerswaard. Daar bleek de landkaart gekocht te zijn. Na het uitkijken van de camerabeelden in het winkelcentrum, kreeg de politie de verdachten in beeld.

Vrijdag werd de politie gebeld door een manager van het winkelcentrum, die het stelletje zag lopen. Hij alarmeerde de buurtagent en liep achter de verdachten aan. De verdachten renden weg, waarna twee ondernemers een achtervolging inzetten. Een vrouw die de supermarkt uitliep, bood spontaan haar fiets aan de manager. Ondertussen luisterde de buurtagent mee en ging er in de auto op af.
De getuigen gaven het kenteken waarin de drie verdachten wegreden door aan de politie. Agenten konden de auto staande houden en arresteerden twee mannen en een vrouw. De recherche stelt een nader onderzoek in.