Vraag naar oranje-vlaggen naar recordhoogte

25/06/2010 16:37

Faber Vlaggen

WK-koorts in Nederland het heftigst

Amsterdam, 25 juni 2010 - Nederlanders zijn totaal in de ban van het WK. Nergens in de wereld wordt zoveel WK-gerelateerde straatversiering verkocht als in Nederland. Bij winst op Slowakije -aanstaande maandag- verwacht vlaggenproducent Faber Vlaggen dat de totale oranjegekte losbarst.

Internationale benchmark

De eigen drukmachines in Nederland, Polen en Thailand draaien op volle toeren. Maar Martin Koppelaar, CEO van Faber Vlaggen, verwacht dat de vraag naar oranje vlaggen vanaf aanstaande maandag, bij winst op Slowakije, naar recordhoogte zal stijgen. Geen ander land maakt het zo bont als Nederland; hele stadions kleuren oranje, huizen en straten worden uitbundig versierd en nergens ter wereld lopen zoveel mensen gekleed in de nationale kleur.

Met vestigingen op vier continenten kan Faber Vlaggen de verschillen goed meten. Koppelaar: 'Voor Nederland maken wij gemiddeld meer WK gerelateerde artikelen dan voor andere landen. De laatste maanden hebben we al tienduizenden vlaggen meer verkocht dan vorig jaar. Dat zijn niet alleen landenvlaggen, maar ook zo'n 20.000 oranje leeuwvlaggen, spandoeken voor supermarkten, beachflags voor tankstations, maar voornamelijk vlaggen, heel veel oranje vlaggen.'

Goed voorbereid

Koppelaar: 'Door onze jarenlange internationale ervaring zijn we inmiddels goed voorbereid op dit soort mondiale evenementen en de bijhorende piekmomenten. Internationaal wordt het productie- en verkoopproces goed ondersteund met een speciaal voor Faber Vlaggen geprogrammeerde computersysteem. Hierdoor kunnen we klanten goed tegemoet komen door supersnel te offreren en duidelijk aan te geven binnen welke termijn er geleverd gaat worden.'

Om de verwachte vraag in Nederland goed af te handelen, hebben we onze mensen gevraagd voorlopig nog even niet op vakantie te gaan. Maar zolang Nederland het goed blijft doen op het toernooi wil iedereen natuurlijk het liefst in Nederland blijven.

Over Faber Vlaggen

Faber Vlaggen is dé specialist op het gebied van vlaggen, spandoeken, banners en displays. Wat in 1933 is begonnen als zeilmakerij, is inmiddels uitgegroeid tot één van 's werelds grootste producenten van vlaggen. Faber Vlaggen werkt voor diverse grote internationale opdrachtgevers, waaronder de Olympische Spelen.





http://www.fabervlaggen.nl