Gemeente Alphen aan den Rijn

geslagen AquaRijn


1e paal geslagen AquaRijn

Vandaag is de bouw van zwembad AquaRijn officieel van start gegaan. Wethouder Du Chatinier slaat in het bijzijn van de winnaars van de prijsvraag naamgeving de eerste paal op de bouwplaats aan de Cantharel.

Het nieuwste pareltje van de stad, aldus Du Chatinier. Trots op de waardevolle aanwinst voor zowel Ridderveld als voor Alphen aan den Rijn. De keuze tot het herbouwen van zwembad De Thermen, na de brand in 2007, heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eind 2011 moet het er staan. Naast de wethouder kwamen ook Sportspectrum en Vink Bouw B.V. aan het woord. Nog even en dan kunnen we de Alphenaren weer bieden wat ze van ons gewend waren, aldus Sportspectrum. Voor Vink Bouw is dit een aansprekend project waar ze graag mee aan de slag gaan.

Planning
De bouwtijd van het zwembad inclusief parkeergarage en commerciële ruimten bedraagt circa 18 maanden, zodat zwembad AquaRijn in december 2011 in gebruik kan worden genomen. De bouw van het zwembad gaat gepaard met de bouw van een aantal woningen, een fitnessruimte, fysiotherapie- en een tandartspraktijk.

Afwikkeling brandschade
De rechtbank heeft op 28 april jl. in een tussenvonnis geoordeeld dat de verzekeraars ten onrechte slechts tot uitkering van de sloopwaarde zijn uitgegaan. De gemeente heeft vervolgens de rechtbank ingelicht over welke stappen zijn gezet tot herbouw. De verzekeraars krijgen de de gelegenheid hierop te reageren. Vervolgens zal de rechtbank een einduitspraak doen. Partijen kunnen desgewenst hoger beroep aantekenen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn