CDA

De Rouwe: aanleg van infrastructuur moet door blijven gaan vrijdag 25 juni 2010

De Tweede Kamer sprak deze week met minister Eurlings over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Tijdens deze vergadering werd besproken aan welke infrastructurele en ruimtelijke projecten de overheid zijn aandacht op gaat richten. Zo pleitte Sander de Rouwe, woordvoerder verkeer van de fractie, voor een oplossing voor de A74 bij Venlo. De Rouwe: âIn 2012 vindt daar de Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling, plaats. Uit de hele wereld komen mensen naar dit festijn. Willen we dan de infrastructuur in dat gebied op orde hebben, dan moeten we daar snel wat aan gaan doenâ. Ook vroeg De Rouwe aandacht voor de landtunnels bij Utrecht.

De Rouwe wees minister Eurlings op het belang van de bereikbaarheid van krimpregiosâs. De Rouwe: âIn Nederland kennen we enkele gebieden waar de bevolking sterk afneemt. Juist deze gebieden, zoals Zuid-Limburg, Zeeuws Vlaanderen en Noord-Oost-Groningen, moeten goed bereikbaar blijven. Daarom wil het CDA daar extra aandacht voor, met het oog op de leefbaarheid in dorps- en stadskernen van belangâ.

Tenslotte benadrukte De Rouwe het pleidooi van zijn partij om de crisis- en herstelwet permanent te maken. De Rouwe: âWe zien dat de bouwsector het nog steeds moeilijk heeft in de zich langzaam opkrabbelende economie. Juist die crisis- en herstelwet bespoedigt het herstel en zorgt ervoor dat Nederland weer sneller op de rails isâ. Minister Eurlings zegde toe aan alle punten van De Rouwe tegemoet te komen.