Hoefnet

Nieuws

Salland: Wereldkampioen wint dressuur in Giethmen

25-06-2010

De Wereldkampioen enkelspan pony's van 2007 Peter Koux uit Denemarken was de sterktste in de dressuur vandaag op Pony Driving Salland. Yvonne de Ruyter behaalde met Dyno Stables Cupido de tweede plaats en was daarmee de beste Nederlandse deelnemer. De Brit Robert Buck reed zijn 13-jarige Welsh D Thorneyside Emperor naar de derde plaats.

Af en toe was het een beetje bewolkt en er stond een klein windje waardoor de temperaturen in Giethmen zeer aangenaam waren. Koux reed een mooie proef met de 13-jarige Welsh Cob Taffy en was na afloop dik tevreden: "Ik ben erg blij met mijn proef, hij liep erg lekker. Ik heb ook veel zin in de marathon morgen, het is hier echt prachtig! De hindernissen zijn vrij technisch, maar dat mag ook op zo'n mooi evenement."

Morgen staat de deelnemers een schitterende, afwisselende, maar pittige marathon te wachten in de bossen van de Lemelerberg. Na ruim 9 kilometer komen de deelnemers vanaf 11.00 uur op het hoofdterrein waar zij de acht door Johan Jacobs en Daan van Dijk ontworpen hindernissen moeten overwinnen. De marathon is om ca. 17.30 uur ten einde.

Uitslagen dressuur
Zie het origineel