Totospeler zet in op winst voor Oranje tijdens achtste finale

25/06/2010 17:49

De Lotto

Rijswijk, 25 juni 2010 - Na de overwinning op Kameroen, is Nederland groepswinnaar geworden van groep E tijdens het WK voetbal 2010 en speelt maandag 28 juni de achtste finale tegen Slowakije. Maar liefst 88% van de Totospelers voorspelt dat Nederland wint van Slowakije. 9% denkt dat Slowakije het duel wint. De meest voorspelde uitslag is 2-1 winst voor Nederland met 25,3%.

Nederland en Slowakije hebben nooit tegen elkaar gespeeld. Nadat Slowakije tijdens de kwalificatiereeks won van Tsjechië en Polen, werden ze verrassend groepswinnaar en plaatste Slowakije zich rechtstreeks voor het WK. Dit is het eerste WK voetbal voor Slowakije. Slowakije schakelde regerend wereldkampioen Italië uit met 3-2. Van Paraguay verloren ze met 2-0 en de wedstrijd Slowakije - Nieuw-Zeeland eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Toto spelen

Men kan met Toto op de wedstrijd Nederland - Slowakije inzetten tot en met maandag 28 juni 15:55 uur. Dit is iedere dag mogelijk tot 24:00 uur. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto

Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.