Gemeente Breda

Ontwerpbestemmingsplan locatie âHeuvel 100â ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders van Breda stemt in met het ontwerp bestemmingsplan Heuvel van Dr. Struyckenstraat 100 en geeft het vrij voor inzage. Hier staat nu een oud schoolgebouw. Voor deze locatie zijn plannen in de maak voor woningbouw. Het college vindt dat die goed passen in het vernieuwingsproces van de Heuvel.

Al eerder heeft de gemeente zich bereid verklaard medewerking te verlenen aan deze nieuwe ontwikkeling. Woningbouwcorporatie Laurentius heeft nu het voornemen ongeveer 97 appartementen te bouwen in vooral de bereikbare categorie.
Haar plan voorziet in een gebouw dat voor het grootste deel bestaat uit drie woonlagen met daaronder een half verdiepte parkeerkelder. Aan de kant van de Dr. Struyckenstraat komt een bouwblok van vijf bouwlagen. De hoogten van de lagere delen van het plan sluiten aan op de bouwhoogten van de rijtjeswoningen aan de Sabastraat en op het appartementengebouw aan de Mgr. Frenckenstraat.

Tot 17 maart konden belanghebbenden reageren op een conceptontwerp bestemmingsplan. Hierbij heeft Wijkraad Heuvel haar geuit zorgen over het parkeren.
Uitgangspunt is dat het college vasthoudt aan de in het gemeentelijk parkeerbeleid vastgelegde parkeernorm van 1,2 parkeerplaats per huishouden.

Omdat burgemeester en wethouders vaart willen houden in de ontwikkeling, ligt het ontwerpbestemmingsplan, in afwijking van wat gebruikelijk is, voor een deel tijdens de zomervakantie ter inzage, namelijk vanaf 1 juli tot en met 11 augustus.

De gemeente zal de bewoners en belanghebbenden hierop extra attenderen.

Sinds 2007 is het pand in gebruik voor het project Buurteconomie Heuvel dat ondernemers ondersteunt met coaching en met tijdelijke huisvesting bij de start van hun bedrijf.
Tot 31 december 2010 zijn in het oude schoolgebouw tweeëntwintig startende ondernemers gevestigd.

Zowel het project als de tijdelijke huisvesting in âZakencentrum Heuvel 100â eindigen eind 2010.

De gemeente helpt de startende ondernemers bij het zoeken naar een nieuwe locatie waar zij verder op eigen benen kunnen staan.

Breda, 25 juni 2010