Ingezonden persbericht


Persbericht / aankondiging

Wederom wereldbekerwedstrijd boulderen in Eindhoven

IFSC World Cup Boulder Eindhoven 2010 - 25 & 26 juni

Op 25 & 26 juni 2010 organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) voor de tweede maal de 'IFSC World Cup Boulder Eindhoven' op voormalig Philips-terrein 'Strijp S'. Tijdens dit spectaculaire internationale topsportevenement strijden de beste klimmers van de wereld om de wereldbeker boulderen voor een uitzinnig publiek.

Grote ambities
De NKBV en de Gemeente Eindhoven hebben de ambitie om in de nabije toekomst een EK of WK Sportklimmen naar eigen land te halen. Het meerdere malen organiseren van een wereldbekerwedstrijd boulderen sluit hierop aan. De dit jaar verkregen volledige Olympische status voor het sportklimmen speelt ook een rol. NKBV directeur Stan Stolwerk: "Als Nederland in de toekomst de Olympische Spelen wil organiseren bestaat de kans dat het sportklimmen daar deel van uitmaakt. Het is voor ons belangrijk om de klimsport in eigen land te promoten, ervaring op te doen met de organisatie van evenementen en aan de 'sportklimlanden' te laten zien dat wij een land zijn om rekening mee te houden."

Wederom spektakel
Vorig jaar sloot het World Cup circuit af in Eindhoven met een grandioze finale. Dit jaar is de World Cup in Eindhoven de twee na laatste. Net als vorig jaar worden weer zo'n 100 boulder-internationals verwacht van ruim 20 verschillende nationaliteiten. Op vrijdag staan de kwalificaties op het programma, zaterdag is de finale dag met de halve finales en finales. Deze finales met afsluitend feest zullen wederom een spektakel zijn, begeleid door DJ's en lichteffecten.

Meetpunt NOC*NSF voor Nederlands Team
Voor de Nederlandse klimmers, die vorig jaar met een record aantal de halve finales bereikte is de World Cup in Eindhoven van dit jaar een meetpunt voor het NOC*NSF. Dit betekent dat zij bij topprestaties een A- of B-topsportstatus van het NOC*NSF kunnen behalen.

IFSC Boulder World Cup Seizoen 2010
14./15.05.2010 - Greifensee (SUI)
28.-30.05.2010 - Wien (AUT)
04./05.06.2010 - Vail (USA)
17.-21.06.2010 - Moscow (RUS)
25./26.06.2010 - Eindhoven (NED)
03./04.07.2010 - Sheffield (GBR)
30./31.07.2010 - Munich (GER)

Officiële website met foto en video
http://www.worldcupboulder.nl
---

Boulderen is een categorie 1 topsport bij het NOC*NSF en heeft een Olympische status bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Er zijn op dit moment drie Nederlands Teamleden met een NOC*NSF-topsportstatus. De IFSC Boulder World Cup Eindhoven 2009 onder auspiciën van de International Federation of Sport Climbing (IFSC) is door het NOC*NSF benoemd als topsportevenement.

Boulderen is een spectaculaire vorm van de klimsport: kort, krachtig en atletisch. In zeer zware korte routes (boulders) wordt er op klimwanden van zo'n 4,5 meter hoog geklommen. Hierbij worden geen touwzekeringen gebruikt, voor de veiligheid liggen er valmatten op de grond. Winnaar is de klimmer die de boulders in zo min mogelijk pogingen klim (topt).


---

Bijgevoegde foto's mogen voor web gebruikt worden ovv fotograaf: Boudewijn Bollmann

Voor meer informatie en high-res fotomateriaal kunt u contact opnemen met :


Ingezonden persbericht