Ingezonden persbericht


Persbericht

Theater en muziek uit alle windstreken tijdens het Sloterplas Festival 2010

Amsterdam, 11 mei 2010

Van 25 tot en met 27 juni 2010 vindt voor de tweede maal het Sloterplas Festival plaats. Na een succesvolle eerste editie in 2009, die meer dan 12.500 bezoekers trakteerde op een zeer gevarieerd programma, belooft het festival in 2010 een nog groter en breder programma voor iedereen uit Amsterdam Nieuw West en daarbuiten; op drie locaties rondom de Sloterplas.

De focus ligt op de combinatie van optredens en voorstellingen ontstaan in Amsterdam Nieuw West en (inter)nationale topacts op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst. Nieuw dit jaar zijn een uitgebreid straattheaterprogramma en Art at the pool, een bijzondere verzameling interactieve installaties bij de voormalige pierenbadjes van het Sloterparkbad.

Het programma is zeer divers en biedt een mix van verschillende disciplines, met speciale aandacht voor talent uit Nieuw West. Theater is er onder andere van de lokale initiatieven 4West en Jong Rast en van de Urban Dance groep Motionhouse uit Engeland (winnaar publieksprijs MiramirO, het Straattheaterfestival tijdens de Gentse Feesten). Los Gingers uit Spanje komen met hun internationaal befaamde voorstelling Plumas en Perlas naar het festival. 't Beemstervarken speelt Supermarkt Songspiel, een opera in een supermarkt in Osdorp, gebaseerd op verhalen van caissières, en Hotmamahot verrast kinderen met een pannenkoekmachine. Bovendien is er heel veel muziek uit alle windstreken. Grote artiesten uit Nederland, Marokko en Turkije worden afgewisseld met Afrikaanse ritmes, Caribische klanken en Arabische Jazz. Het optreden van de Amerikaans/Arabische countryster Kareem Salama op de openingsavond belooft een van de vele hoogtepunten te worden

Bezoekers van het festival worden ook uitgenodigd zelf actief en creatief deel te nemen. Er zijn allerlei workshops, waaronder Graffiti Grannies, waarin ouderen geleerd wordt een tag te spuiten. Er kan ook geproefd worden op de Smaakmarkt, meegeholpen worden om energydrink te maken met water uit de Sloterplas of gespeeld worden op het kinderterrein. De sportievelingen kunnen meedoen aan de MS Loop, georganiseerd in samenwerking met het Amerikaans Consulaat, of de ring betreden in het Kickboksgala. Er zijn speciale bootjes om het publiek van de ene naar de andere locatie rondom de plas te brengen.

Het volledige programma is vanaf 31 mei te zien op: www.sloterplasfestival.nl.