Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 17 JUNI 2010

STARTSCHOT VAN NORTH SEA ROUND TOWN

Op vrijdag 25 juni is het zover: dan gaat North Sea Round Town spetterend van start. Dit jaar is het jazzfestival extra speciaal omdat de vijfde editie samenvalt met de start van de Tour de France op de Erasmusbrug.

Het swingende evenement - dat ieder jaar rondom het North Sea Jazz Festival plaatsvindt - opent dit jaar in café De Unie. Het café vormt ook het hart van het festival. Bezoekers kunnen er terecht voor informatie en tijdens North Sea Jazz wordt er tot diep in de nacht gejamd. Op de openingsavond speelt de Wicked Jazz Sounds Band de Unie plat. Deze samenwerking van DJ's en muzikanten is befaamd om de clubnachten waarin jazz, funk, dance en hiphop moeiteloos in elkaar overvloeien. Een warme aanrader voor iedereen die de feestelijke start van het festival wil meemaken. Al voor de officiële opening in café De Unie wordt het winkelend publiek in Rotterdam opgewarmd voor het jazzfestival. De speciale koopavond 'Rotterdam Laat Open' wordt door North Sea Round Town voorzien van een vleugje jazz, met optredens en acts in de Koopgoot.

Jazz op historische locaties

North Sea Round Town geeft een beeld van de jazzmuziek op dit moment en doet dat op de mooiste historische plekken van Rotterdam. Veel concerten worden gegeven op plekken waar je als toerist, maar soms ook als Rotterdammer, niet zo snel komt. Zo is er een aantal concerten in kerken geprogrammeerd. Onder de noemer 'Ladies First' presenteert de Hoflaankerk een serie concerten met topzangeressen als Giovanca, Charlie Dée en Ellen Ten Damme, die samen met Eric Vloeimans optreedt. En in de Adriaen Janszkerk - in het historische centrum van Oud-IJsselmonde - worden op vrijdag 25 juni door de Senioren Big Band Rotterdammers klassiekers van onder andere Glenn Miller en Count Basie gespeeld. Ook in het historische hart van Oud-Charlois, wordt er geswingd tijdens het festival. Op zondag 27 juni staan daar jazztoppers als Hans Dulfer, Magriet Sjoerdsma, Renkse Taminiau en The Jazz Connection. Op het Noordereiland - het Monmartre van Rotterdam - wordt woensdag 7 juli op zijn kop gezet door trompettist Rik Mol. Deze 25-jarige muzikant geldt als één van de grootste jazztalenten van dit moment. Hij speelde onder andere met Trijntje Oosterhuis en het Metropole Orkest. Op Katendrecht - dat voor de oorlog gold als hét uitgaans- en jazzcentrum van Rotterdam en zich in dit opzicht bijzonder stevig aan het herpakken is - herleven oude tijden met het Kid Dynamite Jazz Festival. In het Katendrechtse Theater Walhalla geven cabaretier en jazzpianist Mike Boddé en Tom Beek zaterdagavond 26 juni a.s. een even swingende als humoristische jazzvoorstelling. En de dag daarop kunnen bezoekers op het Deliplein gratis, nippend aan een glaasje rosé, wegzwijmelen bij de zwoele jazzmuziek van Kim Hoorweg.

Jazz down town

Op bekende locaties als Dudok, Dizzy, Floor, Prachtig, Rotown en Doelencafé kunt u North Sea Round Town beleven tijdens de veelal gratis jazzconcerten die er worden gegeven. Maar behalve in café's en clubs zijn er ook concerten op pleinen, parken en zelfs enkele Rotterdamse huiskamers. U kunt ook ons looporkest in de metrostations tegen het lijf lopen tijdens hun muzikale reis ondergronds. Artiesten als Hans Dulfer, The Ploctones, Artvark, Laura Vane & The Vipertones, Jenny Lane, Oene van Geel en vele anderen zullen vanaf 25 mei tot 11 juli spelen op het festival. North Sea Round Town presenteert tijdens de vijfde editie ruim 200 jazzactiviteiten op zo'n 70 locaties door de hele stad. Meer jazzinfo: www.northsearoundtown.com

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op WWW.ROTTERDAMFESTIVALS.NL

Giovanca

Artvark


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht