Gemeente Bellingwedde

Veteranendag Bellingwedde en Oldambt op 25 juni a.s.

veteranendag.jpg
WEDDE/WINSCHOTEN, (18 JUNI 2010) -Voor de vierde opeenvolgende keer organise-ren de gemeenten Bellingwedde en Oldambt op vrijdag 25 juni a.s. de regionale Vete-ranendag. Deze wordt dit jaar gehouden in Hotel Restaurant Bowling In Den Stallen, Oostereinde 10 te Winschoten. De regionale veteranendag is bedoeld voor alle oude en jonge gewezen militairen en weduwen van veteranen die niet (meer) kunnen of wil-len deelnemen aan de landelijke Veteranendag in Den Haag.

Met het organiseren van de regionale Veteranendag worden erkenning en waardering tot uitdrukking gebracht voor het werk, de inzet en de prestaties van de veteranen, verricht tij-dens oorlogsomstandigheden en vredesmissies. Namens Nederland hebben zij zich onder zware omstandigheden ingespannen voor vrede en veiligheid waar ook ter wereld. Gewezen militairen van Nederlandse vredesmissies in internationaal verband, weduwen van vetera-nen en ex-militairen die hebben gediend in het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) en vaarplichtig koopvaardij personeel uit de Tweede Wereldoorlog worden in de gelegenheid gesteld de Veteranendag bij te wonen.

Het programma op vrijdag 25 juni a.s. is als volgt: 09:45 uur Ontvangst met koffie en thee
10:15 uur Opening voorzitter organisatiecomité, dhr. H. van der Laan 10:20 uur Toespraak door de burgemeester van Oldambt, mr. M.Zijlstra 10:35 uur Herdenking van alle gesneuvelde militairen 10:45 uur Pauze, gelegenheid voor onderling contact 11:30 uur Maken van een groepsfoto van alle aanwezige veteranen + partners
12:00 uur Lunch
13:00 uur Lunchconcert door `Kunst naar Kracht' 13:30 uur Afsluiting van de bijeenkomst en zingen van het Gronings volkslied
NB: Na het officiële programma zullen om 14.00 uur door de burgemeesters Triemstra (Bellingwedde) en Zijlstra (Oldambt) in gezamenlijkheid bloemen worden gelegd bij het monu-ment aan het Zuiderveen te Winschoten. Ook veteranen zullen bloemen leggen.

Veteranen die woonachtig zijn in een van beide gemeenten, worden persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst.


-Einde-

* Persbericht veteranendag Bellingwedde-Oldambt 2010.dot (153,5 KB)