Arcadis NV

Arnhem, 25 juni 2010
ARCADIS wint groot afvalwater project in Brazilie

ARCADIS (EURONEXT:ARCAD), de onderneming die internationaal ontwerpen, adviezen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag aangekondigd dat een consortium onder leiding van haar Braziliaanse dochteronderneming ARCADIS Logos een contract ter waarde van US$ 54 miljoen heeft afgesloten met SABESP, het bedrijf van de staat São Paulo dat zorgt voor sanitaire basisvoorzieningen. ARCADIS zal projectmanagement diensten leveren ten behoeve van de uitbreiding van de infrastructuur die nodig is voor het verzamelen, verwijderen en zuiveren van afvalwater in het grootstedelijke gebied van São Paulo. Het project, met de naam Tietê - phase III, heeft een looptijd van vijf jaar. ARCADIS Logos heeft een aandeel van 35% in het contract.

De totale investering in het programma bedraagt US$ 1.1 miljard. Hoofddoel is de verbetering van het milieu en de kwaliteit van leven van de bevolking in de meest noordelijke en oostelijke delen van São Paulo. Het project bestaat ondermeer uit de uitbreiding van het rioolnetwerk met 1250 km en de toename van capaciteit van de rioolzuivering met 7,4 m3/s.

De voltooiing van het project staat gepland voor 2016 en het zal geduurde de looptijd ongeveer 80.000 directe en indirecte banen opleveren. Op de top van zijn activiteiten zal het management team van het consortium zeker 200 mensen omvatten.

"Opnieuw hebben we profijt gehad van onze focus op een lange en succesvolle relatie met onze klanten. Dit contract vloeit voort uit een meer dan 30 jarige relatie die ons bedrijf met SABESP heeft en toont de veel mogelijkheden in de sterk groeiende Braziliaanse markt", zegt Manoel Antonio A. Avelino da Silva, CEO van ARCADIS Logos.

About ARCADIS:

ARCADIS is an international company providing consultancy, design, engineering and management services in infrastructure, water, environment and buildings. We enhance mobility, sustainability and quality of life by creating balance in the built and natural environment. ARCADIS develops, designs, implements, maintains and operates projects for companies and governments. With 15,000 employees and EUR 1.8 billion in revenues, the company has an extensive international network supported by strong local market positions. ARCADIS supports UN-HABITAT with knowledge and expertise to improve the quality of life in rapidly growing cities around the world. Visit us at: www.arcadis.com

Contact

Mark Zellenrath
026 377 8348 of 06 5073 6265