Gemeente Brummen


Gemeenteraad stelt bestuursakkoord 2010-2014 vast

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-06-2010)

De gemeenteraad heeft dinsdagavond 22 juni 2010 het nieuwe bestuursakkoord voor de periode 2010 tot en met 2014 vastgesteld. Dit gebeurde na een uitgebreid debat tussen de vier fracties in de Brummense raad. Met meerderheid van stemmen schaarden de raadsleden zich achter het akkoord, dat nu het basisdocument wordt waarmee het college van burgemeester en wethouders de komende jaren aan de slag gaat. IPV en VVD stemden voor het akkoord, PvdA en CDA waren tegen het voorstel.

Sober, Veerkrachtig en Toekomstgericht
Het motto van het vastgestelde akkoord is: Sober, Veerkrachtig en Toekomstgericht. De coalitiepartijen IPV en VVD gaan zich de komende vier jaar sterk maken voor een gemeente die zich kan profileren als een duurzame gemeente. Een gemeente die toekomstgericht werk wil maken van energiebesparing, lokale productie, inzet van talenten van de plaatselijke bevolking, zorg voor natuur en landschap en voor het welzijn voor iedereen. Een belangrijk uitgangspunt in het bestuursakkoord is ook een jaarlijks sluitende begroting. Beide partijen realiseren zich dat er sprake moet zijn van een cultuuromslag om de doelstellingen in deze periode van economische tegenwind te kunnen bereiken.

Het bestuursakkoord is een akkoord op hoofdlijnen. In september presenteert het college van burgemeester en wethouders een collegeakkoord, waarin het bestuursakkoord verder is uitgewerkt. Dit nog op te stellen collegeakkoord wordt verwerkt in de concept-meerjarenbeleidsbegroting. Het vastgestelde bestuursakkoord is voor belangstellenden te raadplegen op deze gemeentelijke website.