FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: zorgen rond doorstart Weijl stapelen zich op

De zorgen rond de doorstart van de failliete slachterij Weijl in Enschede stapelen zich op. FNV Bondgenoten maakt zich grote zorgen over de werkgelegenheid bij een overname door Vion. Ook het nieuws dat de de pensioen-bv van Weijl, Defa Pensioenbeheer failliet is, is zorgwekkend. Wel positief is dat er eindelijk contact is gelegd met de curator.

John Klijn, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Volgens bronnen heeft Vion voor slechts 50 man een baan hebben en voor 100 man een flexbaan. En dat van de 450 vaste medewerkers en 150 flex die er waren. Binnenkort kan ik eindelijk om de tafel met de curator, maar duidelijk is wel dat er naar de belangen van het personeel niet echt wordt gekeken."

Klijn verbaast zich over het feit dat voor Vion is gekozen, terwijl er toch meer kandidaten waren: "Zo was onder andere het bedrijf Skare uit Denemarken bereid om veel meer mensen over te nemen. Toch is dat bedrijf door de curator afgeserveerd."

Klijn maakt zich grote zorgen over het faillissement van de pensioen-bv van Weijl, Defa Pensioenbeheer bv.: "Ik wil duidelijkheid voor de mensen wat dat betekent voor hun pensioenen."