Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Rotterdam kleurt geel!

Binnenkort is Rotterdam weer een speciale aanwinst rijker. Vrijdag 25 juni wordt aan de Posthumalaan begonnen met het plaatsen van 25 fietsvormige fietsenrekken, die speciaal voor de Tour de France zijn ontworpen door Peter Hopman van Bureau Lakenvelder. Het is alweer de zoveelste Tour de France 'facelift' in de Maasstad. Zo stilaan is werkelijk overal op een bijzondere manier zichtbaar dat de Ronde van Frankrijk eraan komt.

Gele binnenstad

'Voel je de Tour al?' Ja dus, dat kan bijna niet anders met wat er de afgelopen tijd allemaal aan activiteiten is ontplooid met betrekking tot Le Grand Départ Rotterdam 2010. Natuurlijk zijn er de grote projecten als de bekende wieleruitspraken op markante gebouwen (Studio VollaersZwart), een enorm kilometerbord op het gebouw van Nationale Nederlanden (Mothership). Maar er zijn ook billboards, bestickerde vuilniswagens, 150 speciale geraniumpiramides met de wielrenners, 400 plantschalen met gele bloemen, 650 banieren met het campagnebeeld, bestickering op de fietspaden langs de Proloog. En het Hofplein dat helemaal in Toursfeer is gebracht. Met vier enorme racefietsen met wielrenners in de kleuren van de leiderstruien. Met de speciaal aangelegde gele beplanting. En als klap op de vuurpijl de Hofpleinfontein, de Euromast en de Erasmusbrug die 's avonds geel verlicht zijn.

Opmerkelijk zijn ook het grote aantal 'kleinere' of 'particuliere' initiatieven. Zoals de vijf meters hoge foto's aan de gevel van de Gooilandsingel in Charlois. Of de wielermozaïeken van basisscholieren in Charlois en de fietskoeriers in het officiële Grand Départ wielershirt. Zelfs een van de tanks op Vopak Terminal Laurenshaven, degene naast de alom bekende hoedendoos langs de A15, is in 'Tour-stijl' bestickerd. Over een oppervlakte van maar liefst 540 vierkante meter.

Rotterdam heeft overal en op vele gebieden de 'couleur locale' van de Tour de France aangenomen. De stad is klaar om de renners, hun gevolg en de vele wielerliefhebbers in stijl te ontvangen.

Bekijk in de bijlagen de foto-impressie van de citydressing en de lijst met wieleruitspraken.

Bijlage: PDF PERSBERICHT + FOTO IMPRESSIE ROTTERDAM KLEURT GEEL

Overzicht van de bestickering op gebouwen in het teken van Le Grand Départ du Tour de France Rotterdam 2010. In opdracht van het projectteam Grand Départ bedacht Mothership het typisch Nederlandse fietsbordje op het gebouw van Nationale Nederlanden en creëerde Studio VollaersZwart de bestickering van de gebouwen.

Gebouw

Bestickering

Quote

Nationale Nederlanden

PARIJS 3641 KILOMETER

WTC

DE TOUR WIN JE IN BED

Joop Zoetmelk

Unilever

WIE WIL WINNEN IS MOEILIJK TEGEN TE HOUDEN

Djamolidine Abdoesjaparov

Kunsthal

ALS JE NIET KAN VERLIEZEN, KUN JE OOK NIET WINNEN

Gerrie Knetemann

De Maas, Rijkswaterstaat

PARIJS IS NOG VER

Joop Zoetemelk

Ahoy

QUAND TU VEUX, TU PEUX

Bernard Hinault

Villa Zebra

OP EEN BOTERHAM MET PINDAKAAS KUN JE DE TOUR NIET FIETSEN

Gerrie Knetemann

Bibliotheek

IK REED LEK, EN DE REST REED LEKKER

Hennie Kuiper

Hotel Inntel

RIJEN MOTTEN ZE, RIJEN!

Peter Post

ROTTERDAM.INFO

PAIN IS TEMPORARY, QUITTING LASTS FOREVER.

Lance Armstrong

Centraal Station

DIVERSE TEKSTEN




Ingezonden persbericht