Politie Amsterdam-Amstelland

Schietincident na overval supermarkt

Bij een gewapende overval op een supermarkt aan de Jan van Galenstraat hebben agenten donderdagavond 24 juni rond tien uur geschoten. De twee overvallers wisten desondanks te ontkomen, de politie zette meteen met een grote zoekactie op touw.

De overvallers kwamen rond sluitingstijd de supermarkt binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen dwongen ze aanwezige personeelsleden geld af te geven. Toen de snel ter plaatse gekomen politie arriveerde ontstond er een confrontatie met de twee verdachten. Daarbij heeft de politie geschoten. De verdachten splitsten zich op en vluchtten in de richting van respectievelijk de Hoofdweg en de Reinier Claeszenstraat. De vluchtscooter, die door een van hen gebruikt werd, is enige tijd later teruggevonden in de Bestevaerstraat.

Bij het incident is een politieauto tegen een boom gereden, daarbij raakte niemand gewond. In verband met sporenonderzoek is de Jan van Galenstraat gedeeltelijk afgesloten geweest.

Getuigen gezocht
De politie zoekt getuigen van zowel de overval als het schietincident. Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844.

Omdat de politie geschoten heeft zal - zoals gebruikelijk - Bureau Integriteit van de politie Amsterdam-Amstelland onderzoek doen naar het schietincident. De politie doet daarom geen verdere mededelingen.


____________________