Ingezonden persbericht


Diepvriesmagazijnen verkiezen voice.
Vocollect boekte reeds heel wat successen in diepvriesomgevingen.

Logistieke omgevingen staan voortdurend onder druk om zo efficiënt en nauwgezet mogelijk te werken tegen zo laag mogelijke kosten. De productiviteit moet steeds hoger, terwijl de foutenlast zo goed als nihil moet zijn. Dit geldt ook voor diepvriesmagazijnen, waar logistieke medewerkers moeten functioneren in omgevingen met een gemiddelde temperatuur van -28°C. Terwijl de meeste scan- en printsystemen niet sluitend zijn voor zo'n veeleisende omgeving, komen voice-oplossingen wel tegemoet aan de productiviteitsverwachtingen. Steeds meer distributeurs van diepvriesproducten schakelen dan ook over naar voice voor de logistieke afhandeling.

Logistieke medewerkers zijn perfect gewapend tegen de extreme omstandigheden in diepvriesomgevingen. Ondanks hun beschermde kledij, willen ze zo snel en efficiënt mogelijk kunnen werken. Dit was in het verleden vaak een uitdaging. Scanners en printers functioneren minder goed in koude omgevingen. Door de vorst of condens zijn barcodes minder leesbaar voor scanners en de koude tast de lijm van de etiketten aan. Bovendien is het voor de mobiele medewerker bijzonder moeilijk om met dikke handschoenen data in te geven door middel van een pen, scanner of toetsenbord.

Met het gebruik van voice in diepvriesomgevingen zijn deze problemen niet aan de orde. Logistieke medewerkers dragen een compacte en robuuste mobiele computer op een riem, meestal onder hun aangepaste kledij en een hoofdtelefoon met microfoon, die ze onder een muts kunnen dragen. Ze staan zo in rechtstreeks dialoog met het centrale Warehouse Management Systeem (WMS), dat de orders geeft. Het systeem stuurt de logistieke medewerker naar de juiste locatie door middel van een kort verbaal commando. De medewerker bevestigt dit verbaal, waarop het systeem het aantal te picken items aangeeft. De medewerker pickt dit en bevestigt opnieuw. Daarna gaat hij door naar de volgende locatie. Het systeem maakt het gebruik van papieren lijsten, scanners of handcomputers overbodig. De magazijnier heeft zijn handen en ogen vrij en kan hij zich volledig concentreren op zijn kernactiviteiten. Dit heeft een onmiddellijke impact op de productiviteit en veiligheid op de werkvloer. Aangezien de mobiele werker de opdracht tot twee keer toe bevestigt, worden fouten zo goed als vermeden. Hierdoor wordt tot bijna 100 procent nauwkeurig gepickt.

Vocollect Inc, wereldleider in spraakgestuurd werken, heeft al heel wat successen geboekt in diepvriesomgevingen. De Talkman T5 van Vocollect functioneert uitstekend in extreme omstandigheden. Het compacte formaat komt ook de ergonomie alleen maar ten goede. Het is IP67 gecertificeerd en zodoende beschermd tegen stof en water. Daarnaast is het toestel perfect gewapend tegen temperaturen van -28°C. Hetzelfde geldt voor de Vocollect SR hoofdtelefoonreeks. Bovendien is het toestel heel gemakkelijk in gebruik. Wanneer een picker voor de eerste keer aan de slag gaat met zijn Talkman, moet hij een profiel opnemen in zijn eigen werkomgeving. De Talkman laat bovendien ook toe om het contact met de omgeving te behouden. Met slechts één order kan het systeem op pauze gezet worden of opnieuw herstart worden.

Steeds meer diepvriesbedrijven doen hun voordeel met de spraaktechnologie van Vocollect. Bij het Belgische Fribona en Deli XL werd voice succesvol ingezet: het risico op fouten is aanzienlijk gedaald en naast een sterke toename van de productiviteit zijn nieuwe magazijniers veel sneller inzetbaar. Primafrost, het diepvriesmagazijn van Gruppo Lombardini in Italië noteerde reeds een productiviteitstoename van 20 procent na amper 20 dagen. Nog in Italië is bij ijsproducent Sammontana de foutenlast met 15 procent afgenomen, naast een productiviteitstoename van 20 procent. Ook het Finse Finnfrost Oy, dat voice inschakelde om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren, rapporteerde ook een positief effect op veiligheid en ergonomie, alsook op de klantentevredenheid.

Over Vocollect
Vocollect, Inc. is de belangrijkste leverancier van stemoplossingen voor mobiele werknemers wereldwijd en helpt klanten om een hoger niveau van businessprestaties te halen door middel van stemsturing. Vocollect stelt elke dag ruim 250.000 werknemers wereldwijd in staat om voor meer dan 2 miljard USD goederen te verdelen vanuit distributiecentra en warenhuizen naar klantenlocaties. Een wereldwijd team van meer dan 2.000 doorverkopers en kanaalpartnerexperts ondersteunt de Vocollect Voice-aanbiedingen in 55 landen en in 26 talen. Vocollect VoiceWorld Suite bevat alle grote WMS- en ERP-systemen, met inbegrip van oplossingen van SAP AG, en ondersteunt de belangrijkste mobiele gegevensverwerkende toestellen in de industrie. Voor meer informatie gaat u naar www.vocollect.com.

Vocollect(TM), Vocollect Voice(TM), Talkman(TM), VoiceDirect(TM) en VoiceLink(TM) en Vocollect VoiceWorld Suite(TM) zijn handelsmerken van Vocollect, Inc. Alle rechten voorbehouden.


Ingezonden persbericht