Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 142 / FP
Datum: 25 juni 2010Pak uw kans en ga voordeliger energie besparen
Van de 1 miljoen euro is nu nog ruim E 300.000 beschikbaar.

Huizenbezitters kunnen vanaf 3 mei 2010 subsidie aanvragen als ze hun huis energiezuiniger maken. Er zijn tot nu toe 280 aanvragen ingediend met een gemiddeld bedrag van E 2.381,-. De provincie Fryslân wil investeren in woningen die minder energie gebruiken. Dat levert lagere woonlasten op, betekent minder CO2-uitstoot en zorgt voor werkgelegenheid in de bouw.

De interesse voor de energiebesparingssubsidie is groot. Gedeputeerde Hans Konst reageert enthousiast. 'Het is fantastisch dat veel woningeigenaren aan de slag gaan met energie besparen. Investeren in isolatie, dubbel glas of een nieuwe CV-ketel loont. De energierekening valt direct lager uit. Stop dus met geld verspillen en maak gebruik van deze subsidie', geeft Hans Konst aan. Naast een lagere energierekening zijn er nog twee voordelen van energie besparen. Het levert een hoger wooncomfort op en een positieve bijdrage aan het milieu.

De meeste aanvragen komen binnen voor gevel-, dak- en/of vloerisolatie. Bijna de helft van de aanvragen heeft betrekking op één of een combinatie van deze maatregelen. Ook voor de houtgestookte CV-ketel en HR++glas is veel interesse.

Particuliere woningeigenaren kunnen maximaal 20% subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Er zijn voorwaarden. De woning moet gebouwd zijn voor 1995. De minimale investering is 4.000 euro. Er is maximaal 3.200 euro subsidie per adres mogelijk.

De subsidieregeling is een aanvulling op rijksregelingen en loopt tot 1 oktober 2010. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland voert de regeling uit. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.snn.eu of 050 - 5224924.

Programma Duurzame Energie
Het energiebesparingsfonds is één van de acties uit het 100.000 woningenplan van de drie noordelijke provincies. Het 100.000 woningenplan is onderdeel van het programma Duurzame Energie van de provincie Fryslân. Met een Friese aanpak werken we aan een sterk en gezond Fryslân. Samen met dorpsbelangen, inwoners en gemeenten. En samen met woningcorporaties, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. De provincie Fryslân zet in op energie besparen en het opwekken van duurzame energie. En we zetten in op werkgelegenheid.


---- --