Persbericht

Kingston volgens iSuppli wereldwijd beste geheugenproducent in 2009

Bevindingen over DRAM-modules door onafhankelijk marktonderzoeksbureau gebaseerd op omzet en marktaandeel

Amsterdam - 25 juni 2010 - Kingston Technology Company, Inc., 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, is door het onafhankelijke onderzoeksbedrijf iSuppli verkozen tot nummer 1 in de wereld op de third party DRAM modulemarkt in 2009. Volgens het rapport bedroeg de omzet van Kingston die voortkwam uit de verkoop van geheugenmodules $2,85 miljard (U.S.), waardoor het bedrijf 40.3 procent van de hele third-party geheugenmodulemarkt in handen heeft.

"De geheugenmarkt begon aan het begin van 2009 weer aan te trekken toen zowel de gemiddelde verkoopsprijs als de vraag toenamen," zegt John Tu, mede-oprichter van Kingston Technology. "We zijn heel tevreden met deze positie, zeker gezien de algemene toestand van de geheugenindustrie en de economie in de voorbije jaren. Kingston behoudt altijd een sterke cash-positie, waardoor we niet erg afhankelijk zijn van de marktsituatie. Dit soort zaken helpt ons in goede en minder goede tijden."

"Kingston is een flexibel bedrijf als het gaat om het nemen van beslissingen en het vermogen om ons aan te passen aan de constant veranderende marktvoorwaarden," zegt David Sun, mede-oprichter van Kingston Technology. "We streven ernaar om efficiënt te zijn in al onze processen. Daarnaast helpt de sterke relatie met onze partners, vendoren en leveranciers ons om onze sterke positie in deze industrie te behouden."

Kingston's geheugenmoduleproducten omvatten systeemspecifiek geheugen; ValueRAM® industry-standard geheugen gebouwd op basis van JEDEC specificaties en ontworpen voor system integrators en white box builders; en HyperX®-geheugen voor gamers en PC-enthousiastelingen die hogere eisen stellen op het gebied van prestaties en snelheid. Kingston werd opgericht in 1987 en had slechts één product in het aanbod. Nu maakt en verkoopt Kingston meer dan 2000 geheugenproducten.

Het iSuppli-rapport behandelt enkel de omzet gegenereerd uit geheugenmodules. Het omvat Kingston's NAND Flash omzet dus niet. In februari heeft Kingston Technology aangekondigd dat de totale omzet in 2009 $4,1 miljard bedroeg, de op één na hoogste omzet ooit behaald door het bedrijf.

Kijk op de nieuwe consumentenwebsite van Kingston voor nieuws, wedstrijden en nuttige tips: http://www.rememberkingston.com