Ingezonden persbericht


yVONNE VAN mIERLO NIEUWE
voorzitter Pijler Economie&werk G32

Den Haag, 25 juni 2010 - Yvonne van Mierlo, wethouder Economische Zaken, Sociale Zaken en Financiën. is tijdens de startbijeenkomst van wethouders gekozen tot voorzitter van de pijler Economie & Werk van de G32, het netwerk van bestuurders van 32 grote steden gericht op gezamenlijke belangenbehartiging en kennisdeling. De nieuwe voorzitter is de verbindingsofficier tussen het Ministerie van EZ en de betrokken wethouders Economische Zaken van de steden, met als basis de uitvoering van het van het convenant 'Strategisch Economische Samenwerking 2010-2011'. In het gezamenlijke kennisprogramma Stedelijke Economie komen actuele thema's als economische ontwikkelingen, arbeidsmarktbeleid en de digitale agenda aan de orde.

Gelijktijdig werd door het ministerie van Economische Zaken bekend gemaakt dat de gemeente Helmond de hoogste waardering heeft gekregen van de ondernemers als het gaat om de gemeentelijke dienstverlening richting de ondernemers.

Van Mierlo komt zelf uit het bedrijfsleven en is na 4 jaar raadlidmaatschap wethouder geworden en nu dus ook voorzitter van de Pijler. Zij ziet het leggen van een marktgerichte verbinding met daadkracht tussen overheid, bedrijfsleven en het onderwijs als één van de belangrijkste opgave voor de komende jaren.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht