Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Amersfoort, 25 juni 2010

Komst leisurecomplex in Vathorst op de lange baan

AMERSFOORT - Het gebied langs de A28 tussen het station en de Laak zal voorlopig niet worden ingevuld. De bedoeling is dat hier een aantal multifunctionele leisurevoorzieningen komen op het gebied van ontspanning, vermaak, toerisme, recreatie en evenementen. De huidige omstandigheden van de markt zorgen ervoor dat er op dit moment geen investeerders te vinden zijn die in een dergelijk integraal project willen investeren.

Daarmee is ook de komst van een tennisaccommodatie onzeker geworden. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) wilde in het complex zijn hoofdkantoor en nationaal trainingscentrum vestigen. De bond wilde echter geen eigenaar van de accommodatie worden. "Dat er voorlopig niks in het gebied gebeurt, betekent niet dat de komst van het hoofdkantoor en de tennisaccommodatie helemaal van de baan is. De plannen ervoor worden wel opgeschort. Het idee voor het realiseren van leisurevoorzieningen blijft eveneens overeind. Maar we willen ook onderzoeken of er andere invullingsmogelijkheden zijn", aldus directeur Frans van der Horst.

De KNLTB heeft aangegeven te onderzoeken op welke manier en waar zij nu invulling kan geven aan haar plannen. Amersfoort blijft daarbij een van de opties..



Gemeente Amersfoort