VerkeersInformatieDienstDrukte verwacht door Concert at Sea

25 juni 2010, 12:28
Bezoekers wordt geadviseerd vroegtijdig richting Zeeland te komen. Door de combinatie van het normale verkeer, vakantieverkeer en de bezoekers aan Concert at SEA ontstonden vorig jaar aan het begin van de middag al files op de N57. Ook op de andere wegen naar Zeeland was het druk.

Bezoekers die gebruik maken van de arrangementen en eventuele drukte op de N57 en N59 willen vermijden, kunnen via Bergen op Zoom (A4/A58) en Goes (A256/ N256) richting Schouwen-Duiveland rijden.

Voor bezoekers die gebruik willen maken van de parkeerterreinen rondom Concert at SEA gelden de volgende adviezen:
Komt u uit Noord-Holland of het westelijk gedeelte van Zuid-Holland, dan kunt het beste via de N57 richting de Brouwersdam rijden. Ter hoogte van Stellendam volgt u de borden Concert at SEA

Is er veel vertraging op de N57 of komt u uit het oostelijk gedeelte van Zuid-Holland, reis dan via de A29, via de N59 naar Zeeland. Langs de N59 vindt de verwijzing naar Concert at SEA (N15/N57)

Komt u uit Utrecht, Gelderland en noordelijkere geleden gebieden, dan is waarschijnlijk de A27 de snelste route. Volg deze tot Oosterhout (knooppunt Hooipolder), daar houdt u Roosendaal aan (A59). Vanaf de A59 kunt u de borden Zierikzee volgen.

Komt u uit Brabant of Limburg. volg dan de A58 richting Middelburg/Vlissingen. Ter hoogte van Goes (knooppunt de Poel) volgt u de borden Zierikzee (A256).

Rijkswaterstaat voert van vrijdagavond 25 juni tot maandagochtend 28 juni grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A12 tussen Bodegraven en knooppunt Gouwe richting Den Haag. Vrijdagavond wordt de A12 om 21:00 uur volledig afgesloten. Dit heeft gevolgen voor bezoekers die zaterdag naar Concert at SEA komen.

Bezoekers vanuit de omgeving van Amsterdam / Almere wordt geadviseerd via Den Haag en Rotterdam (A9/A4/13) richting Zeeland te rijden.

Bezoekers die uit de richting Utrecht/Amersfoort komen, wordt geadviseerd gebruik te maken van de A27. Omdat deze route ook wordt gebruikt voor verkeer dat de omleiding richting Rotterdam volgt, is er kans op filevorming bij knooppunt Gorinchem (A27/A15). Bezoekers aan Concert at SEA kunnen in dat geval de A27 richting Breda vervolgen en bij knooppunt Hooipolder de A59 richting Roosendaal kiezen. Vanaf de A59 kunnen de Zierikzee gevolgd worden.

Vanwege mogelijke drukte op de A27 tussen Utrecht en Gorinchem wordt verkeer uit Arnhem geadviseerd via de A15 naar Gorinchem te rijden en daarna de A27 richting Breda te vervolgen.

LET OP: Rijkswaterstaat sluit vrijdagavond vanaf 19 uur en zaterdagmiddag vanaf 12:00 uur de N57 ter hoogte van de Brouwersdam af (vanwege de verwachte drukte en veiligheid voor de concertgangers). Het evenemententerrein is overigens wel bereikbaar voor festivalgangers. Om 04:00 uur zal de N57 weer opengesteld worden voor verkeer.