Gemeente Zijpe


Unieke belevenissen tijdens de Fiets3daagse Zijpe op 25, 26 en 27 juni

Op 25, 26 en 27 juni vindt de Fiets3daagse Zijpe plaats! Op deze dagen kunnen fietsliefhebbers het bijzondere karakter van de gemeente Zijpe al fietsend beleven! Elke dag staat in het teken van een bepaald thema: natuur, historie en kunst. In de verschillende routes, die ongeveer 30 à 35 km lang zijn, zullen bijzondere bezienswaardigheden worden opgenomen en unieke activiteiten plaatsvinden, zodat de themaâs op een bijzondere wijze beleefd worden.

De bezienswaardigheden, vermeld op het routeformulier, zijn bovendien op de genoemde dagen gratis te bezoeken. Deelnemers mogen zelf bepalen of zij één of meerdere dagen deelnemen en kunnen de routes zelfstandig en in eigen tempo fietsen.

Natuur in Zijpe Natuur - 25 juni

Op vrijdag 25 juni staat de natuur in de gemeente Zijpe centraal. Deelnemers kunnen tijdens deze route een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van de Eendenkooi ât Zand van Landschap Noord-Holland, waar een presentatie te zien zal zijn over de eendenkooi. Daarnaast kunnen deelnemers een bezoek brengen aan Dijk te Kijk in Petten.

Historie - 26 juni

Zaterdag 26 juni is de historie van Zijpe het thema van de fietsroute. Historisch bijzondere plekken in de gemeente Zijpe worden aangedaan, zoals o.a. het Zijper Museum en Museumboerderij Tante Jaantje. Daarnaast kunnen deelnemers een van de prachtige Zijper Molens bezichtigen onder leiding van een molenaar die de historie en de werking van molens kan toelichten.

Kunst - 27 juni

Op zondag 27 juni kan men al fietsend kunst in de gemeente Zijpe bewonderen; er wordt onder andere een koppeling gemaakt met de Kunstroute Zijpe. De Kunstroute Zijpe is een jaarlijks terugkerend evenement, met kunstexposities in kerken, weilanden en tuinen langs de Grote Sloot. Daarnaast worden de deelnemers verrast met diverse muziekoptredens die langs de route plaatsvinden. Waaronder een muzikaal optreden in de tuin van een voormalig boswachtershuis bij ât Wildrijk.

Digitaal inschrijven
Digitaal inschrijven voor deelname aan de Fiets3daagse Zijpe 2010 kan t/m 23 juni door een e-mail te sturen naar info@zuiverzijpe.nl o.v.v. Fiets3daagse Zijpe. Schriftelijk inschrijven kan van 17 juni t/m 27 juni, dus ook op de Fiets3daagse dagen, bij de VVV Petten (27 juni gesloten), de VVV Callantsoog en bij diverse campings en logiesverstrekkers in Zijpe. Diverse campings en logiesverstrekkers hebben een speciaal Fiets3daagse Zijpe overnachtingarrangement samengesteld.

Voor een overzicht van de arrangementen of verder informatie over de Fiets3daagse Zijpe 2010 zie: www.zuiverzijpe.nl.

De Fiets3daagse Zijpe wordt mede mogelijk gemaakt door: Regio VVV Kop van Noord-Holland en Stichting Innovatief Zijpe. Met dank aan: Dirk van Egmond en Stichting Kunstroute Zijpe en overige betrokkenen.