Amsterdams Teatro Munganga houdt openbare repetitie van AMOR


Beleef hoe theater ontstaat op vrijdag, 25 juni in THE MALL, Amsterdam

AMSTERDAM, 20100621 -- Teatro Munganga maakt een nieuwe theatervoorstelling: AMOR. Wie nieuwsgierig is naar `De Liefde', een van de oudste en mooiste gevoelens aller tijden, is uitgenodigd om op vrijdag avond, 25 juni een openbare repetitie van AMOR bij te wonen. Omdat het niet een gewone voorstelling is, zal na afloop een nagesprek plaatsvinden.

Over AMOR
Verliefdheid, zoenen, liefde - het is niet aan leeftijd gebonden. In de voorstelling AMOR worden vragen gesteld aan jonge en oudere mensen. Hun ontroerende, verrassende, verdrietige, blijde liefdesverhalen vormen de kern van de voorstelling. AMOR is een ontmoeting tussen generaties en tussen verschillende kunstvormen zoals mime, dans, poppen, muziek en film. Spelers in de leeftijd van 23 tot bijna 80 jaar oud - samen gaan ze in deze door Cláudia Maoli geregisseerde voorstelling de uitdaging aan: op zoek naar de liefde in haar vele gedaantes.

Over Teatro Munganga
23 jaar geleden hebben vier Braziliaanse theatermakers hun eerste voorstelling in Nederland gespeeld. Sindsdien heeft Teatro Munganga onder leiding van Carlos Lagoeiro en Cláudia Maoli 19 theaterproducties gemaakt en vele educatieve en culturele projecten ontwikkeld. Teatro Munganga valt op door een beeldende, poëtische en zeer fysieke theatertaal. Het gezelschap wil in haar voorstellingen de bijzondere krachten van het leven laten zien, horen en voelen: Het wonder van het alledaagse. Een uitzonderlijke theatergroep binnen het Nederlandse jeugdtheater, met een eigen toon en benadering.

Openbare repetitie van AMOR
Een kijkje in de keuken nemen bij Teatro Munganga? Dat kan!
Datum: 25 juni 2010
Tijd: 19.30 uur
Locatie: The Mall, Van Speijkstraat 65, 1057 GM Amsterdam
Entree: Gratis
Aanmeldingen: info@munganga.nl /
De première van AMOR zal plaatsvinden op vrijdag 1 oktober 2010 in Theater de Krakeling in Amsterdam.

Concept/ Script/Regie: Cláudia Maoli
Script/Co-regie: Dick Hauser
Spel: Klaske Bruinsma, Frits Vogels, Jeannie Charlene, Badeen Pedawi e.a.
Artistieke Leiding: Carlos Lagoeiro





Ingezonden persbericht