De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

BAR WEINIG @ KLINCH
live: Deadbeat (Wagon Repair, Montreal/Berlijn) / A Made Up Sound (2562, Den Haag/Berlijn) / Olff (Squz, Amsterdam) /Jorn Liefdeshuis (Bar Weinig, Amsterdam)

Oude Zaal · vrijdag 25 juni · 23.00 ­ 05.00 uur · vvk: 11,00 + lidm /
· · · deur: 13,00 + lidm

Ook tijdens de zomermaanden boekt klinch stug door op het scherpst van de snede. Op vrijdag 25 juni neem Bar Weinig weer bezit van de Melkweg met een vooruitstrevend programma. Zo komt dubtech-Canadees Deadbeat een liveset weggeven, draait dubstep- Hagenees A Made Up Sound een dikke dj-set en staan Olff en Jorn Liefdeshuis samen achter de decks voor een gebroederlijk residentieel onderonsje.

Scott Monteith alias Deadbeat brengt al sinds 2000 de ene na de andere dieptebom uit op labels als Cynosure, Musique Risquée, Spectral en Wagon Repair. Alles van house en techno tot dancehall en dub weet hij op geheel eigen wijze vorm te geven. Geluiden die staan als huizen en minimalistische loopjes die niets dan ontzag wekken. Misschien heeft het wel te maken met zijn verleden als ontwerper van synthesizers en geluidssystemen. Ook met zijn liveset weet Deadbeat menige dansvloer van zijn sokken te blazen. Open monden gegarandeerd.

Van eigen bodem (alhoewel hij inmiddels naar Berlijn is verhuisd) komt dubsteppionier 2562 alias A Made Up Sound. Dankzij mensen als hij en Martyn staat Nederland nu definitief op de kaart als toonaangevende dubstep natie. Met zijn debuutalbum Aerial gooide hij hoge ogen in het internationale circuit. Zijn producties onder alias A Made Up Sound op labels als Philpot, Clone en eigen label neigen wat meer naar vuige house en techno. Als geen ander weet hij het spannende snijvlak tussen techno, house, dubstep en electronica te bewandelen. Iets dat hij ook van achter de decks tot een dansbaar geheel weet om te vormen.

Resident Jorn Liefdeshuis is inmiddels bezig aan een niets ontziende opmars in het (inter-) nationale clubcircuit. Van de het Arnhemse Free Your Mind tot de Berlijnse Bar 25, overal schalt de Liefdeshouse lustig door de speakers. Nieuwkomer Olff laat zien dat ook de nieuwste partygeneratie een aantal talentvolle smaakmakers voortbrengt. Nóg leuker kan klinch het niet maken, wel makkelijker: kaartje kopen en komen!


Noot voor redacties