Ingezonden persbericht


Persbericht

Where local meets international
- Een spotlight op muziek - Amsterdam, 10 juni 2010
Van 25 t/m 27 juni 2010 vindt in Amsterdam Nieuw-West het tweede Sloterplas Festival plaats. Onder het motto Where local meets international presenteert het festival een bijzondere muziekprogrammering met zowel grote sterren als lokaal talent. De muziekprogrammeurs gingen in Marokko en Turkije op zoek naar sterren die in deze landen op dit moment grote populariteit genieten. Op zaterdag 26 juni geeft Yusuf Güney acte de presence. Deze Turkse zanger werd in 2008 bekend met het romantische nummer A k- Virane dat hij met zijn idool Rafet El Roman zong. Op zaterdagavond treedt Sandra Kim, winnares van het Songfestival in 1986, op, naast Sauti Sol uit Kenia, Eva Simons en vele anderen. Het festival wordt op zondag afgesloten door Zina Daoudia, een zeer bekende en geliefde zangeres uit Marokko.
Naast deze internationale en nationale sterren biedt het festival een podium aan aanstormend lokaal talent. Het speciaal voor het festival opgezette project Een Ster in Nieuw West heeft jonge talenten gecoached en klaargestoomd voor een bijzonder optreden. Daarnaast presenteert het festival samen met de lokale partners Studio West en Muziekschool Amsterdam de nieuwste generatie artiesten. De winnaar van Roots on the Road, een door Amsterdam Roots Festival georganiseerd evenement waarin gezocht wordt naar talent in Amsterdam Nieuw-West en Oost, zal een optreden geven op het Sloterplas Festival.
Voor de openingsavond op vrijdag 25 juni is een bijzonder programma samengesteld. Vanuit de constatering dat spiritualiteit een grote rol speelt in Amsterdam Nieuw-West is een aantal artiesten samengebracht die muziek maken met als basis verschillende wereldreligies. Een gospelkoor, een klezmerband en een Islamistisch koor brengen verschillende klanken samen. Het Festival Sacré in Fez, Marokko, dient hierbij als voorbeeld . De opening wordt afgetrapt door The First Statement, een internationaal muziekproject waarin Hiphop gecombineerd wordt met klassiek, R&B, soefi-mystiek en Arabische zang. Aan het eind van de avond zullen de verschillende muzikanten samen een stuk muziek laten horen. Dit is ook precies waar het festival voor wil staan: vier de verschillen en doe dat vooral samen.


Noot voor redacties
Voor meer informatie, fotomateriaal of interviewaanvragen kunt u bellen of mailen met Sloterplas Festival afdeling promotie, Jana Dankmeyer 020.412 14 59 | jana@sloterplasfestival.nl






Ingezonden persbericht