Ingezonden persbericht



Where local meets international:

Drie bijzondere locaties in Amsterdam Nieuw-West

Amsterdam, 10 juni 2010
Van 25 t/m 27 juni 2010 vindt in Amsterdam Nieuw-West het tweede Sloterplas Festival plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang, aankomend weekend zal de Sloterplas in teken staan van muziek, theater, dans en beeldende kunst! Het Sloterplas Festival vindt plaats op drie locaties die ieder een eigen unieke sfeer hebben. Allereerst is daar Podium Osdorp, muziek en theater voeren hier de boventoon. Op het hoofdpodium wordt een zeer divers muziekprogramma neergezet. Het is de organisatie opnieuw gelukt om een aantal internationale topartiesten naar het festival te halen, waaronder Yusuf Güney (Turkije), Sauti Sol (Kenia) Zina Daoudia (Marokko) en EJ von Lyriken (Zuid Afrika).
Oostoever Boulevard, aan de noordkant van de plas, biedt plaats aan maar liefst twee markten. De KunstWestMarkt biedt ruimte aan het werk van allerlei kunstenaars, met name afkomstig uit Amsterdam Nieuw-West. Op de Smaakmarkt wordt eten en drinken uit alle delen van de wereld gepresenteerd en verkocht. Dit jaar is er voor het eerst een internationaal straattheaterprogramma aan het festival toegevoegd, met onder meer optredens van Los Gingers uit Spanje en Motionhouse uit Groot Brittannië. Deze internationale optredens worden gecombineerd met optredens van Nederlandse artiesten en lokaal talent. Een aantal inwoners van Amsterdam Nieuw-West zijn al enkele maanden bezig met het voorbereiden van zelf ontwikkelde straattheateroptredens. Het Sloterplas Festival wil zich ook de komende jaren toeleggen op het ontwikkelen van straattheater gemaakt door lokaal talent.
Nieuw dit jaar is onze Art at the Pool locatie, op het terrein van het Sloterparkbad. Daar worden verschillende interactieve kunstinstallaties gepresenteerd en wordt het publiek uitgenodigd actief deel te nemen aan diverse activiteiten. Denk aan een workshop fotografie in samenwerking met FOAM museum, een viergangdiner tussen de kunstwerken, Future in the AIR, een luchtkunstwerk van scholieren van het Wellantcollege en Rens Bouma en akoestische concerten op een drijvende vlonder in de Sloterplas. Kijk voor het gehele programma op www.sloterplasfestival.nl


Noot voor redacties